Σχεδόν 1.800 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Μεξικό

Η χώρα όπου καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κόσμο, το Μεξικό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ρεκόρ θανάτων και μολύνσεων, με 1.165 ασθενείς με την COVID-19 να υποκύπτουν και 13.000 ανθρώπους να επιβεβαιώνεται ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Η έξαρση της πανδημίας αποδίδεται από αξιωματούχους κυρίως στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις πολιτών την περίοδο των εορτών του τέλους της περασμένης χρονιάς.

Ο ημερήσιος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες ήταν ο βαρύτερος ως εδώ, με εξαίρεση μόνο μία ημέρα τον Οκτώβριο που οι υψηλότεροι αριθμοί οφείλονταν σε μεθοδολογικές αλλαγές.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα των σχεδόν 129 εκατ. κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 129.987 νεκρούς επί συνόλου 1,48 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά το υπουργείο.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Το Μεξικό άρχισε την 24η Δεκεμβρίου πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, με την αξιοποίηση του προϊόντος των Pfizer/BioNTech.

Τη Δευτέρα εξάλλου δόθηκε το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δόσεις του οποίου αναμένεται να παραληφθούν τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ