Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Αφρική: Πάνω από 17.700 νέες μολύνσεις

Αριθμό ρεκόρ 17.710 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε το προηγούμενο 24ωρο η Νότια Αφρική και έτσι ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των σχεδόν 14.500 που είχε καταγράψει λίγες ημέρες πριν.

«Από σήμερα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 που έχουν καταγραφεί είναι 1.039.161, με 17.710 μολύνσεις (ποσοστό θετικότητας 33%) να καταγράφονται στην τελευταία έκθεση», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Το ποσοστό θετικότητας, που αποτελεί ένδειξη της ταχύτητας εξάπλωσης (της νόσου), παραμένει λόγος μεγάλης ανησυχίας», τόνισε το υπουργείο.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στην ήπειρο και από τα τέλη Νοεμβρίου είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των μολύνσεων, κάτι που οφείλεται κυρίως σε ένα νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού, με την ονομασία 501.V2.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους, με πολλά από αυτά να είναι γεμάτα από ασθενείς με covid-19, γεγονός που ώθησε τη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ο αριθμός των νέων θανάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται σε 500 κατά μέσο όρο ημερησίως, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Νότια Αφρική να ανέρχεται σε περισσότερους από 28.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ