Ρεκόρ ραντεβού έφερε η επίσπευση της τρίτης δόσης | 3h dosi 2 scaled

Μέσα σε 48 ώρες κλείστηκαν μισό εκατομμύριο ραντεβού

Κάθε προηγούμενο «έσπασαν» τα προγραμματισμένα ραντεβού για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, με το που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, αφότου ανακοινώθηκε η επίσπευσή της στους τρεις μήνες για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών.

Ενδεικτικό της ανταπόκρισης το γεγονός ότι μέσα σε 48 ώρες «κλείδωσαν» μισό εκατομμύριο ραντεβού, με τους ειδικούς μάλιστα να επισημαίνουν ότι η αποτελεσματικότητα της αναμνηστικής δόσης είναι άμεση, εντός 3-4 ημερών από τη χορήγησή της.

Σημειώνεται πως σήμερα οι πλήρως εμβολιασμένοι, για τους οποίους έχει παρέλθει το διάστημα 6 μηνών από την δεύτερη δόση, αποτελούν το 30-35% των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες νοσηλείας και το 10% στις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύονται περίπου 5.000 ασθενείς, με τους μισούς να βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 814, ενώ αλματώδη αύξηση νοσηλειών καταγράφτηκε για το μήνα Νοέμβριο στα Νοσοκομεία της 4ης Υ. Πε (4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Διοικητή, Δημήτριο Γ. Τσαλικάκη, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 79%, σε σχέση με τον μήνα Οκτώβριο.

«Είχαμε 2.395 εισαγωγές θετικών ασθενών Covid για τον Νοέμβριο. Αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών. Δυστυχώς, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες και λεχωίδες θετικές στη νόσο Covid 19, 7 εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.497 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τις επιπτώσεις της νόσου Covid 19», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που αφορά στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην 4η Υ. Πε

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ covid φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία. 16.794 βρέθηκαν στο νοσοκομείο, 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Η 4η Υ.Πε επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στους νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης ενώ τονίζεται ότι γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων δίνουν μια ακόμα δύσκολη μάχη.