«Η επιδημία είναι ακόμα εδώ. Ο ιός είναι ακόμα γύρω μας, είναι στην κοινότητα. Είναι έτοιμος να γυρίσει και να μας δαγκώσει» δηλώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Νίκος Σύψας, σχολιάζοντας τις εικόνες από τις γεμάτες κόσμο πλατείες και τα take away καταστήματα, που επί της ούσίας λειτουργούν ως καθιστικοί χώροι.

«Εάν παραβιάσουμε τα μέτρα απόστασης, την απολύμανση και τα μέτρα ασφάλειας, θα ξαναγυρίσει ο ιός και η καταστροφή που θα γίνει εάν αναγκαστεί η πολιτική ηγεσία να ξανακλείσει την κοινωνία θα είναι τεράστια – και κοινωνική και οικονομική. Επομένως ο καθένας θα πρέπει να πάρει απόλυτα τις ευθύνες του. Δεν παίζουμε», πρόσθεσε σε αυστηρό τόνο ο καθηγητής.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα άνδρες των ΜΑΤ αναγκάστηκαν να κάνουν επέμβαση στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, όταν κάποιοι από τους εκατοντάδες νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκαν αλλά τους πετούσαν μπουκάλια και πέτρες.

Η ένταση κράτησε μέχρι τις 00.15 και αφού έγινε προηγουμένως περιορισμένη χρήση χημικών. Για αρκετή ώρα, περίπου 40 νεαροί καταφέρονταν και με ύβρεις εναντίον των αστυνομικών.

Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε δεχθεί κλήσεις περιοίκων ότι στην πλατεία γίνεται ένα υπαίθριο πάρτι.

Πάνω από 300 νεαροί ήταν συγκεντρωμένοι ανά πολυπληθείς παρέες στην πλατεία, έχοντας φέρει μαζί τους και αλκοολούχα ποτά.

Ο ένας ήταν δίπλα στον άλλο, μάσκες δεν φορούσε κανείς, ενώ κάποιοι διασκέδαζαν βάζοντας μουσική από τα κινητά τηλέφωνά τους, ή άλλα μηχανήματα.

Το ίδιο συνέβη και το βράδυ της Δευτέρας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανήρτησε δημοτικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους η πλατεία γίνεται συχνά πυκνά άντρο παρανομίας, ενώ μέχρι πρότινος και για χρόνια ανθούσε το εμπόριο ναρκωτικών.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε απολύμανση της πλατείας, παρουσία του δημάρχου Β. Ζορμπά, ενώ από τα ξημερώματα είχε ήδη καθαριστεί από τα σπασμένα μπουκάλια, τις πέτρες και ό,τι άλλο άφησαν πίσω τους οι ταραξίες. 

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, ελάχιστοι ήταν από την Αγία Παρασκευή, καθώς μένουν σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Ειδικά τη χθεσινή συγκέντρωση -καταγγέλλουν κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος- τη συντόνισε διαδικτυακά ομάδα ανθρώπων που πρόσκειται σε συγκεκριμένο κόμμα.

Το κάλεσμα ήταν για να “γιορτάσουν το τέλος της καραντίνας”!

Γιώργος Θωμάκος:«Να σταματήσουν τα πάρτι»

Να σταματήσουν τα πάρτι σε σπίτια, σε πλατείες, αλλά και έξω από καταστήματα φαγητού, καφέ και ζαχαροπλαστεία ζητά σε αυστηρό τόνο και ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος. Ο δήμος Κηφισιάς είναι ο δεύτερος σε κρούσματα (116) μετά το δήμο της Αθήνας και πάνω από το δήμο Θεσσαλονίκης. Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr έχουν αποβιώσει μόνο δύο ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών, με υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι κηδεύτηκαν σε κοιμητήρια του δήμου Κηφισιάς. Μιλώντας στο vradini.gr ο δήμαρχος απέδωσε τα αυξημένα κρούσματα σε συγκεντρώσεις που έγιναν ακόμη και το βράδυ της Ανάστασης, αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί δημότες πλήρωσαν οι ίδιοι για να κάνουν ιδιωτικά τα τεστ.