Ρεπορτάζ vradini.gr: Διπλή παρέμβαση στην αγορά εργασίας - Στόχος η διατήρηση των θέσεων απασχόλησης |

Σε διπλή παρέμβαση προχωρά το υπουργείο Εργασίας για να στηρίξει τις θέσεις απασχόλησης  και να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Ειδικότερα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες :

  • Στην παράταση  μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου της δυνατότητας αναστολής συμβάσεων εργασίας για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε  κλάδους, που έχουν «χτυπηθεί» από την πανδημία. Το μέτρο εκτιμάται πως αφορά περίπου 330.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, κυρίως από τους κλάδους του επισιτισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Οι εργαζόμενοι – εφόσον η αναστολή της σύμβασης είναι για ένα μήνα- θα λαμβάνουν το ποσό των 534 ευρώ. Να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα είτε να επεκτείνουν τις αναστολές συμβάσεων ή να βάλουν και νέους εργαζόμενους σε αυτό το καθεστώς. Στόχος του μέτρου είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, που έχουν δεχθεί τις περισσότερες οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊου.

  • Σε μεγαλύτερη ευελιξία στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» , ώστε να καλυφθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι. Μέχρι σήμερα ήταν αναγκαίο να υπάρχει ενεργή σχέσης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, κατά την 30η Μαΐου 2020. Ωστόσο αυτό θα αλλάξει, καθώς πρακτικά έμεναν εκτός μηχανισμού εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις που άνοιγαν κατά τους θερινούς μήνες. Με τις νέες ρυθμίσεις αναγκαία προϋπόθεση θα είναι να υπάρχει ενεργή σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης, κατά την ημερομηνία αίτησης της επιχείρησης για ένταξή  στο μηχανισμό.