Ο συνωστισμός στις πλατείες και στα ΜΜΜ πονοκεφαλιάζει τους λοιμωξιολόγους και την Αστυνομία, η οποία δεν μπορεί μέχρι στιγμής να τον ελέγξει πλήρως, ενώ τις τελευταίες μέρες έχουν προστεθεί στην εξίσωση και τα ιδιωτικά πάρτι με προσκλητήρια που διανέμονται κρυφά.

Το φαινόμενο αυτό που αρχικά είχε παρουσιαστεί στη Μύκονο έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής, κυρίως στα νότια και τα βόρεια προάστια.

Ενώ αρχικά οι προσκλήσεις κοινοποιούνταν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλές φορές δημόσια, τώρα στέλνονται αποκλειστικά πριβέ μέσω viber, whats up και messenger.

Συνήθως μαζεύονται 50-60 άτομα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 100, για να ακούσουν τους δημοφιλείς dj που προσλαμβάνονται.

Εκτός από dj, δουλεύει μπάρμαν και πορτιέρης.

Τα κέρδη όσων διοργανώνουν αυτά τα πάρτι είναι από τα ποτά (10 ευρώ το ποτήρι), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και είσοδος.

Τα μαζικά μέχρι τώρα είναι με μουσική χιπ χοπ.

Αστυνομικοί που μίλησαν στο vradini.gr επισημαίνουν ότι υπάρχει ζήτημα φορολογικής νομοθεσίας, πέραν της υγειονομικής, ενώ για να μπουν στα σπίτια ή τα διαμερίσματα, πρέπει να έχει κληθεί εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική έχει επιβληθεί ανώτατο όριο εννέα ατόμων στις συναθροίσεις, ως ένα από τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.