Ριφιφί στο Ψυχικό: Αρνείται την κατηγορία ο 58χρονος - Τι είπε ο δικηγόρος του

Οι κάμερες της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό, σε συνδυασμό με αναλύσεις σε δείγματα DNA, οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του φερόμενου ως δράστη των διαρρήξεων τεσσάρων θυρίδων.

Ο 58χρονος συλληφθείς κατείχε και εκείνος θυρίδα στο ίδιο τραπεζικό κατάστημα και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βιολογικό υλικό του εντοπίστηκε σε σημείο διαρρηγμένης θυρίδας επιτρέποντας την ταυτοποίησή του.

Στην πρώτη αντίδρασή του, μέσω του δικηγόρου του, ο 58χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ σήμερα αναμένεται η απολογία του.

Μέχρι στιγμής, η σύζυγός του δεν έχει μιλήσει καθόλου μαζί του, με την ίδια να διαμαρτύρεται για το γεγονός, ενώ αρνείται ότι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των θυρίδων ήταν πελάτες της.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πως οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη του 58χρονου θεατρικού παραγωγού που κατηγορείται για το ριφιφί του Ψυχικού.

Όπως φαίνεται, ο επιχειρηματίας και σύζυγος της διάσημης αισθητικού, Τέτας Καμπουρέλη, λειτούργησε με μεθοδικότητα, όμως τον πρόδωσε το dna του.

«Ασχοληθήκαμε πολύ και πολύ επαγγελματικά. Ψάξαμε τα βίντεο καρέ – καρέ, μηνών» σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στο Mega.

«Τον είδαμε πώς μπήκε, πώς βγήκε, πώς πρόσεχε τις κάμερες. Σαφώς και έχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά τα τεκμήρια μιλούν και το DNA του βρέθηκε σε άλλη θυρίδα»

Ενώ συνέχισε «Είχε παρελθόν για απάτες που είχε απασχολήσει το νόμο αρκετές φορές. Από όσους ελέγξαμε στις θυρίδες ήταν ο μόνος που είχε “ποινικό” παρελθόν. Αλλά η ουσία είναι τα τεκμήρια. Βρέθηκε DNA σε θυρίδα από αυτές που είχαν ανοιχτεί».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου κ. Σερεμέτης μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο αναφέρθηκε στο εν λόγω εύρηματων Αρχών, διευκρινίζοντας ότι «οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν είναι οι κλασικές, μικρές με το συρόμενο σιδερένιο. Είναι σαν περίπου στο μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων, οι οποίες δεν έχουν συρτάρια είναι σα να ανοίγουμε ένα χρηματοκιβώτιο.

Άρα σε αυτές υπάρχει πράγματι μέσα ένα κουτί όπου βάζει ο καθένας ότι τα αντικείμενα του μέχρι και τις 23 του μηνός όπου προσήλθε ο κατηγορούμενος δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο αποδεικτικό που να τον εμπλέκει στην υπόθεση αυτή.»

Έκανε μάλιστα μια παρένθεση τονίζοντας ότι στις 23 του μηνός το πρωί ο  κατηγορούμενος προσήχθη από άνδρες της ασφάλειας διαρρηκτών στη γενική αστυνομική διεύθυνση. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε οι αστυνομικοί το πήγαν και το πάρκαραν και το άφησαν έξω από το τμήμα ασφαλείας Βουλιαγμένης και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Η οικογένειά του δεν ενημερώθηκε καθόλου για το συμβάν αυτό δηλαδή δεν είχε καμία επικοινωνία. Όπως ανέφερε μέχρι τις 5 το απόγευμα δεν γνώριζε κανένας πού βρίσκεται.

«Και ενώ εγώ ήμουν στη ΓΑΔΑ από τις 2 η ώρα το μεσημέρι μας απέκρυψαν. Ο κατηγορούμενος είχε προσαχθεί. Πρέπει όμως να σας επισημάνω διότι αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες ενέργειες της αστυνομίας, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά…»

Στο ερώτημα πως αρέσει έχει βρεθεί DNA ενός ανθρώπου στη θυρίδα κάποιου άλλου στην κλειδωμένη θυρίδα τόνισε:

«Δεν έχουμε DNA μόνο του κατηγορουμένου ή είναι ένα μείγμα γενετικού υλικού. Ήταν πολλά γενετικά υλικά μαζί. Είναι σίγουρα της ιδιοκτήτριας, του κατηγορούμενου, και υπάρχει και γενετικό υλικό τρίτου ατόμου αγνώστου το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί. Αυτό το μείγμα έχει βρεθεί στο εσωτερικό ενός πλαστικού κουμπιού όπου τώρα ξεκινούν τα ερωτήματα το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στα πειστήρια της αστυνομίας».

Ερωτηθείς αν γνώριζε τη γυναίκα ιδιοκτήτρια της θυρίδας, ανέφερε ότι: «Ως προς το γενετικό υλικό γιατί ακούγεται συνέχεια τελευταίες δύο μέρες ότι πρόκειται για ιδρώτα. Αυτό είναι εσφαλμένο. Θα σας πω και οι ειδικοί ότι μπορεί ο γενετιστής ο ειδικός πραγματογνώμονας να πει εάν ένα γενετικό υλικό είναι από ιδρώτα.»

«Εμείς ως συνήγοροι υπεράσπισης αύριο διότι σήμερα ήταν αργία θα υποβάλουμε σειρά αιτημάτων προς τον κύριο ανακριτή προκειμένου οι ανακριτικές ενέργειες που είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελέσματα θα δικαιώσουν τους χειρισμούς.

Αυτό που θέλω να σας πω πολύ απλά είναι ότι εγώ όση ώρα είμαι εδώ και περιμένω να συνέλθουμε και να μιλήσουμε και ακουμπάς σε αυτό το τραπέζι είναι αυτή τη στιγμή εγώ έχω δώσει εκατομμύρια και έχω δισεκατομμύρια κύτταρα γενετικού υλικού πάνω σε αυτό.

Αν εγώ σας δω το πρωί και κάνω μια χειραψία, αν δεν είχαμε κορωνοϊό και πάρω το αεροπλάνο και πάω στην Αμερική…

Δεν υπήρχε καμία γνωριμία. Η μία εκ των τεσσάρων ιδιοκτητριών όπου βρέθηκε και γενετικό υλικό. Στην κατάθεσή της η ίδια είχε πει ότι πριν τρία χρόνια, ήταν πελάτισσα της συζύγου.  Ότι το γνώριζε από εκείνη την δραστηριότητα..

Ο κατηγορούμενος είχε πρόσβαση στη συγκεκριμένη χώρο και ειδικά η θυρίδα η συγκεκριμένη, είναι ακριβώς δίπλα στο τραπέζι , όπου κάθονται οι μισθωτές. Είναι πολύ πιθανό, εναι μια εκδοχή η οποία πιστεύουμε ότι με τις ενέργειες οι οποίες θα ακολουθήσουν και από τους ειδικούς θα επιβιώσουν τον ισχυρισμό».

«Ουδέποτε έχει ανοίξει στη θυρίδα, υποθέτει αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και με ευρήματα τα οποία θα επιδιώξουμε να υπάρξει και να εισφέρει φως στη δικογραφία. Υποθέτει ότι θα έχουμε κάποιον τρόπο με στοιχείο που είναι πολύ εύλογο από τη στιγμή που είναι και ο ίδιος νομίμως στον χώρο εκείνο και όταν πηγαίνει στην τράπεζα και το οποίο ανοίγει τη θυρίδα του βλέπει τα πράγματα του…Μπορεί να έχει μεταφερθεί γενετικό υλικό».