Έναν προς έναν θα εξετάσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, τους ιδιοκτήτες θυρίδων της τράπεζας στο Ψυχικό, απ’ όπου έκαναν φτερά με κινηματογραφικό τρόπο μετρητά και κοσμήματα πολύ μεγάλης αξίας.

Ο άγνωστος δράστης που άνοιξε τέσσερις από τις θυρίδες, δεν άφησε πίσω του κανένα ίχνος, το οποίο τουλάχιστον να είναι ορατό σε αυτή τη φάση των ερευνών.

Τα κενά στην υπόθεση

Οι αστυνομικοί έχουν δύο μεγάλα κενά στην προσπάθεια τους για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το πρώτο είναι ότι μέσα στον χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες δεν υπάρχουν κάμερες και το δεύτερο ότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν ούτε «στο περίπου» πότε έγινε η κλοπή ούτε και αν έγινε ταυτόχρονα και στις τέσσερις θυρίδες, αφού οι ιδιοκτήτριες τους έκαναν μεγάλα χρονικά διαστήματα να τις ελέγξουν.

Τα σενάρια που εξετάζονται και το μεγάλο πρόβλημα

Η μία εκδοχή που εξετάζουν είναι ο δράστης να ανήκει στο προσωπικό της τράπεζας και προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες μέσα στο κατάστημα -για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει αυτό το υλικό- αλλά παράλληλα συγκεντρώνουν στοιχεία για όσους υπαλλήλους θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στον χώρο των θυρίδων.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως που προκύπτει, είναι εάν ο δράστης είναι πελάτης της τράπεζας, δηλαδή ιδιοκτήτης θυρίδας.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο διαρρήκτης έχει μπει επίσημα και με την υπογραφή του στο θησαυροφυλάκιο, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τη δική του θυρίδα, παραβίασε τις κλειδαριές, άδειασε το περιεχόμενο και έφυγε χωρίς να αφήσει καμία υποψία πίσω του. Και όλα αυτά σε άγνωστο χρόνο.

«Εάν ισχύει αυτό το σενάριο, τότε οι έρευνες θα είναι πολύ δύσκολες» αναφέρει η ίδια πηγή.

Προς αυτή, λοιπόν, την κατεύθυνση αξιωματικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας θα εξετάσουν έναν προς έναν όλους τους ιδιοκτήτες θυρίδων του υποκαταστήματος, μήπως βρουν κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να τους δείξει τον σωστό δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.