Ρομπέρτα Μετσόλα: Φιλόδοξη, εργασιομανής, μητέρα 4 παιδιών και το φαβορί για το «τιμόνι» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ποια είναι η Ρομπέρτα Μετσόλα

Μετά τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι, η Ρομπέρτα Μετσόλα είναι το φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο λόγος για μία φιλόδοξη, εργασιομανή γυναίκα, με τέσσερα παιδιά, που είναι μέλος του ΕΛΚ. Είναι πολέμια των αμβλώσεων και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.

H Χριστιανοδημοκράτης αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σημερινή ανάρτησή της στο Twitter δήλωσε συντετριμμένη με τον θάνατο του Σασόλι: «Η Ευρώπη απώλεσε έναν ηγέτη, εγώ ένα φίλο, η δημοκρατία έναν πρωταθλητή».

Είναι πρώην δικηγόρος και απόφοιτος του College of Europe και υπηρέτησε ως νομική ακόλουθος στο γραφείο της Μάλτας στην ΕΕ από το 2004 μέχρι το 2012 και ως νομική σύμβουλος της Κάθριν Άστον, πρώην εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, ενώ μιλά άπταιστα ιταλικά και γαλλικά.

Παντρεμένη από το 2005 με τον Φινλανδό Ούκο Μετσόλα απέκτησε μαζί του τέσσερις γιους ηλικίας από 14 έως τεσσάρων ετών, τον Λούκα, τον Άλεκ, τον Μαρκ και τον Κρίστιαν. Λάτρης της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων «Τομ και Τζέρι» η Μετσόλα αγωνίζεται καθημερινά για να πείσει τους γιους της να μην στρογγυλοκάθονται μπροστά στη μικρή οθόνη. Η ίδια δηλώνει άνθρωπος της δράσης, των έργων, αφού οι γονείς της της έμαθαν να αγωνίζεται για ό,τι θέλει να αλλάξει στη βάση του συνθήματος: «αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα φως όπου μπορείς».

Σημειώνεται ότι ανήμερα της ψηφοφορίας για τη διαδοχή στο τιμόνι της Ευρωβουλής, η κα Μετσόλα θα γιορτάσει τα 43α γενέθλιά της.

Η Μετσόλα έχει τη φήμη εργασιομανούς πολιτικού, ενώ στις Βρυξέλλες γίνεται λόγος για τις φιλοδοξίες της, που σύμφωνα με ορισμένους φθάνουν μέχρι τη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν μελλοντικά.