Ένα ρομπότ με δύο βραχίονες φτιάχνει και μαγειρεύει noodle στην Ιαπωνία με μεγάλη μαεστρία όπως ομολογούν τόσο ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου όσο και οι θαμώνες.

Στο εστιατόριο Sobaichi Perie Kaihimmakuhari εφαρμόζεται αρμονικά η σύμπραξη υψηλής τεχνολογίας και των πλεονεκτημάτων του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς το ρομπότ μαγειρεύει τα noodles ενώ οι εργαζόμενοι προσθέτουν τα υπόλοιπα στοιχεία του μενού, όπως σάλτσα, κρέας ή σούπα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιαπωνικού Τύπου, πρόκειται για το πρώτο εστιατόριο που λειτουργεί κανονικά με ρομπότ στην κουζίνα.

Το εστιατόριο βρίσκεται πολύ κοντά σε πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό και αναγκάζεται να εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πελατών οι οποίοι συρρέουν κατά ομάδες και θέλουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό άμεσα. Οι εργαζόμενοι λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας υπό μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα μια χρόνια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

 Για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, η JR East Start Up Co., η οποία επενδύει και συνεργάζεται με νεοφυείς επιχειρήσεις και η Connected Robotics Inc., η οποία κατασκευάζει ρομπότ μαγειρικής για επιχειρήσεις εστιατορίων, άρχισε να αναπτύσσει το σύστημα το φθινόπωρο του 2019.

Το ρομπότ παίρνει noodles από ένα κουτί με τον ένα βραχίονα και τα τοποθετεί σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, με τον άλλο βραχίονα, παίρνει το σουρωτήρι και βράζει τα noodles για ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα, ξεπλένει την παχύρρευστη μεμβράνη στην επιφάνεια και στη συνέχεια τα βυθίζει σε παγωμένο νερό για να αναδείξει τη σφριγηλότητά τους. Το ρομπότ μπορεί να μαγειρέψει 150 μερίδες σε μια ώρα, αντικαθιστώντας τη δουλειά ενός πολύ γρήγορου υπαλλήλου.

Η Connected Robotics σχολίασε, «Όχι μόνο μπορεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, μπορεί επίσης να μαγειρέψει χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη επαφή και επομένως είναι χρήσιμο στη μείωση του κινδύνου μολύνσεων από τον κορωνοϊό».