Εφιάλτης για 25χρονη στη Νέα Σμύρνη: Τη βίασε και την κούρεψε μπροστά σε άλλους τέσσερις

Προκαταρκτική έρευνα του πταισματοδίκη της Ρόδου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τον ξυλοδαρμό 23χρονου, που είχε συλληφθεί και φυλακιστεί όταν καταδικάστηκε για το βιασμό 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο 23χρονος Ρομά ισχυρίστηκε, στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, ότι βασανίστηκε από αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» της Ρόδου, μετά την άγρια δολοφονία, την 18η Νοεμβρίου 2018, της Ελένης Τοπαλούδη, ο 19χρονος, βίασε την 1η Δεκεμβρίου 2018 μαζί με τον 23χρονο, την 19χρονη ανάπηρη κοπέλα.

Και οι δύο καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 15 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω χωρίς ελαφρυντικά.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας, τον Ιανουάριο του 2019, ο 23χρονος Ρομά, υπέβαλε αίτηση για να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, καθώς ισχυρίστηκε πως η λεπτομερής προανακριτική ομολογία για τον βιασμό της 19χρονης – η οποία συμπίπτει με τα όσα κατέθεσαν και φίλοι του – δεν απηχεί στην αλήθεια αλλά ότι δόθηκε υπό καθεστώς αστυνομικής βίας εις βάρος του.

Αστυνομική πηγή διέψευσε τότε στη «Δημοκρατική» τον ισχυρισμό αυτόν επισημαίνοντας ότι ο 23χρονος υπέστη πράγματι ξυλοδαρμό αλλά από συγκρατούμενούς του στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου και μάλιστα ότι κινήθηκε άμεσα η διαδικασία προστασίας του και μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό σημείο όπου φυλάσσεται.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του διόρισε το Πρωτοδικείο Ρόδου, ο 23χρονος είχε αρνηθεί ειδικότερα τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως απολύτως αβάσιμες, ανυπόστατες και στηριζόμενες μόνον σε μεθοδευμένες κινήσεις.

Οι ισχυρισμοί του 23χρονου αποτελούν πλέον αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας από τον Πταισματοδίκη Ρόδου.