Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική

Το «φονικό» τρικάβαλο πάγωσε τους αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το φρικιαστικό τροχαίο

Φυλάκιση 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες (26-11-2021) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 38χρονο λιμενικό που κρίθηκε ένοχος ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο λιμενικός κατηγορείται ως υπαίτιος τροχαίου με τραγική κατάληξη, που συνέβη στις 06:00 ώρα της 29ης Αυγούστου 2015, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας, στο ύψος ξενοδοχείου.

Ο λιμενικός, οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας, που είχε πορεία από το Φαληράκι προς τη Ρόδο και στην οποία επέβαιναν, σε «τρικάβαλο», εκτός από τον ίδιο, μια 50χρονη και μια 28χρονη, έχασε τον έλεγχο, εξετράπη στο κράσπεδο και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο γυναικών και τον ελαφρύ τραυματισμό του ίδιου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ποτ επικαλείται η dimokratiki.gr, ο 38χρονος δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση και δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του για να ρυθμίσει την ταχύτητά του με βάση τις επικρατούσες συνθήκες, ενώ παράλληλα οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, γεγονός που μείωνε τα αντανακλαστικά του και τη δυνατότητα αντίδρασής του σε απρόβλεπτες συνθήκες κυκλοφορίας.

Όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε ο 38χρονος να χάσει αιφνιδίως τον έλεγχο της μηχανής η οποία εξετράπη της πορείας της προς τα δεξιά, προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και ανετράπη με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο της 50χρονης και της 28χρονης.