Ρόδος - Τουρκικό ταχύπλοο: Σύλληψη των δύο μελών του πληρώματος μετά από καταδίωξη

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου υποβλήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε για παράνομη είσοδο στη χώρα δύο Τούρκων.

Αυτοί κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και για απείθεια.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 00:20 σκάφος του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία ενημερώθηκε από ναυτικό παρατηρητήριο ότι ταχύπλοο σκάφος κινούνταν εντός των χωρικών υδάτων της χώρας μας.

Η απόστασή του ήταν μικρότερη του ενός ν.μ. νοτίως της Μεγίστης.

Το σκάφος του λιμενικού κατευθύνθηκε προς τη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Ρω και εντόπισε το ύποπτο σκάφος το οποίο κινούνταν χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

Με χρήση τηλεβόα του ζήτησε να ακινητοποιηθεί αλλά εκείνο ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, σύμφωνα με την dimokratiki.gr.

Το ύποπτο σκάφος κατά τη διάρκεια της καταδίωξης εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή σημεία και ακολούθως στην μηχανή του με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Συνελήφθησαν ένας Τούρκος, 31 ετών, που δηλώνει υπάλληλος καφετέριας και ένας 25χρονος ομοεθνής του, που δηλώνει γραφίστας. Από την έρευνα στο σκάφος βρέθηκε πλήθος σωσιβίων, που δεν δικαιολογείται η κατοχή τους.

Ο πρώτος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν έχει κάνει κάτι παράνομο και ότι πήρε το σκάφος με τον φίλο του για να το πάνε στο Καλκάν για επισκευή.

Το σκάφος ανήκει σε έναν άλλο φίλο του και πέρασαν κάτω από το Καστελλόριζο, επειδή δεν διέθεταν έγγραφα μαζί τους και δεν ήθελαν να τους εντοπίσει η τουρκική ακτοφυλακή.

Λίγο αφότου άρχισαν, όπως τόνισε, ξέμειναν από βενζίνη και ενώ προσπαθούσαν να γεμίσουν το ντεπόζιτο, έγιναν αντιληπτοί από την ελληνική ακτοφυλακή.