Τέλος αποφάσισε να δώσει στη ζωή του πρώην αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας στη Ρωσία, Βίκτορ Σβιρίντοφ, μόλις το δικαστήριο ανακοίνωσε την ποινή του.

Ο Σβιρίντοφ υπήρξε διευθυντής της Διεύθυνση μεταφορικών μέσων της FSIN στη Ρωσία και όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Δικαστηρίου του Δήμου της Μόσχας, Ουλιάνα Σαλάποβα, αυτοκτόνησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με πιστόλι που έφερε πάνω του.

Σύμφωνα με το TASS, o Σβιρίντοφ είχε απολυθεί από τη θέση αυτήν πριν από πέντε περίπου χρόνια και κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό, μέσω του οποίου επιδίωξε να αποσπάσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ρουβλιών (143.000 ευρώ).

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, παρά το γεγονός ότι ο ποινικός κώδικας προβλέπει για τέτοιου είδους πράξεις ποινές φυλάκισης 7-15 ετών.

Η Αστυνομία και η Ανακριτική Επιτροπή άρχισαν έρευνες για να διαπιστώσουν πώς ο κατηγορούμενος μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου φέροντας πάνω του το όπλο.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ερευνά λεπτομερώς τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στο δικαστήριο στη Ρωσία, ενώ σύντομα θα αποφασίσει άσκηση ποινικής δίωξης.

Ένας εκ των δικηγόρων του Σβιρίντοφ, όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε ότι ο πελάτης του είχε όπλο στο δικαστήριο απάντησε αρνητικά.