Σε ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων καταδικάστηκε κάτοικος της πόλης Ουφά της Ρωσίας που κατάφερε να σώσει δύο αγόρια από τα χέρια φερόμενου παιδόφιλου.

Ο Βλαντίμιρ Σάνκιν βρέθηκε τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος καθώς κατάφερε να σώσει δύο παιδιά, όχι όμως χωρίς απώλειες…

Στις 30 Ιανουαρίου του 2020, 14χρονος έφηβος ζήτησε βοήθεια από τον Σάνκιν στον δρόμο καθώς, όπως έλεγε, ένας άνδρας προσπαθούσε να κακοποιήσει εκείνον και τον φίλο του.

Ο Σάνκιν επενέβη άμεσα, εμπλεκόμενος σε καυγά με τον φερόμενο παιδόφιλο, τον οποίο, κατά τη συμπλοκή τους, τραυμάτισε σοβαρά.

Ο 54χρονος Βλαντίμιρ Ζάιτσεφ υπέκυψε στα τραύματά του στο ασθενοφόρο, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

https://youtube.com/watch?v=LmxMyJ6vmfg

«Ο Βλαντίμιρ επέστρεφε από τη δουλειά εκείνο το βράδυ με τα πόδια από τη στάση του λεωφορείου Γκαστέλο, προσπερνούσε αυτή την οδό, εδώ, δίπλα από αυτό το σπίτι. Ένα αγόρι έτρεξε έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας και ζήτησε βοήθεια.

Του λέει: “Βοηθήστε μας, σας παρακαλώ, ένας άνδρας μας κρατάει εκεί, θέλει να μας κακοποιήσει”. Ο Βόβα (σ.σ. το χαϊδευτικό του Βλαντίμιρ) ως κανονικός άνθρωπος τον άκουσε. Μπήκε στην είσοδο, άρπαξε το δεύτερο παιδί από τα χέρια εκείνου του άντρα, και είπε στον άντρα: “Βγες έξω στον δρόμο να μιλήσουμε”. Εκείνος ο άντρας, ο οποίος ήταν μεθυσμένος άρχισε τον καυγά.

Ύστερα από λογομαχία, ξέσπασε καυγάς που είχε το αποτέλεσμα που γνωρίζετε» περιγράφει η σύντροφος του κατηγορούμενου.

Ο Ζάιτσεφ ήταν ήδη στη φυλακή για παρόμοιο έγκλημα και είχε αποφυλακιστεί μόλις λίγους μήνες πριν την τραγωδία.

Ο Βλαντίμιρ Σάνκιν επιθυμεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.