Ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν παρουσίασε σήμερα στον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την οποία και ενέκρινε ο Ρώσος Πρόεδρος. Συνολικά με βάση την νέα σύνθεση, ο Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα έχει εννέα Αντιπρόεδρους.

Πρώτος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι ο Αντρέι Μπελοούσοφ, ο οποίος από το 2013 υπήρξε σύμβουλος του προέδρου Πούτιν επί οικονομικών θεμάτων. Ο Αντόν Σιλουάνοφ, ο οποίος κατείχε την θέση του Υπουργού Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση και του πρώτου αντιπροέδρου, διατηρεί την θέση του.

Νέος Υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, θέση που κατείχε ο Μαξίμ Ορέσκιν, τοποθετείται ο Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, ο οποίος από το 2017 υπήρξε κυβερνήτης της περιοχής Περμ, ενώ πρωτύτερα υπήρξε επικεφαλής της Διεύθυνσης οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης της κυβέρνησης της Μόσχας.

Διατηρούν τις θέσεις τους στη νέας κυβέρνηση, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, ο Υπουργός Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ, ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

Άλλαξαν οι Υπουργοί Πολιτισμού, Παιδείας και Υγείας. Τα εν λόγω Υπουργεία ανέλαβαν αντίστοιχα η Όλγα Λιουμπίμοβα , ο Σεργκέι Κραφτσόφ και ο Μιχαήλ Μουράσκο, οι οποίοι αντικατέστησαν τον Βλάντίμιρ Μεντίνσκι, την Όλγα Βασίλιεβα και την Βερόνικα Σκαβαρτσόβα.

Νέος Υπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο Όλεγκ Ματίτσιν στην θέση του Πάβελ Καλαμπκόφ. Άλλαξαν επίσης ο Υπουργός Εργασίας (νέος υπουργός είναι ο Αντόν Κοτιακόφ) και Υπουργός Επιστήμης (Βαλέρι Φάλκοφ) και Επικοινωνιών (Μαξούτ Σαντάγιεφ).

Εκτός των άλλων άλλαξε η δομή των κυβερνητικών οργάνων. Ο Πούτιν κατάργησε το Υπουργείο που ήταν αρμόδιο για υποθέσεις του Βορείου Καυκάσου, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες του στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης. Ο οργανισμός κρατικής περιουσίας θα υπαχθεί στο Υπουργείο Οικονομικών από το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης στο οποίο ανήκε πρωτύτερα.

Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντηση του με το νέο υπουργικό συμβούλιο εξήρε την ποιότητα της δουλειάς της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για την εμπιστοσύνη που του έδειξε λέγοντας «Οι στόχοι είναι δύσκολοι, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους υλοποιήσουμε».