Σάλο έχει προκαλέσει και καταιγισμό αρνητικών σχολιων στα social media, η δολοφονία μιας αρκούδας και του μικρού της απο το Ρωσικό Ναυτικο.

Εκατοντάδες χρήστες στα social media κατηγόρησαν το ναυτικό για περιττή βία όταν κυκλοφόρησε το σχετικό βίντεο με τους πυροβολισμούς. «Ζώα!» και «Όλη η ουσία της Ρωσίας σε ένα βίντεο» ήταν μερικά από τα σχόλια.

Το ναυτικό είπε πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή όταν τα ζώα ανέβηκαν πάνω στο υποβρύχιο, το οποίο ήταν αραγμένο στη βάση Vilyuchinsk, προσθέτοντας πως κλήθηκε αρμόδιος «για να εξουδετερώσει τα άγρια ζώα».

Οι αρκούδες πιστεύεται πως κολύμπησαν μέχρι εκεί ώστε να ανέβουν στο υποβρύχιο για λόγους προς το παρόν άγνωστους .

Πέρυσι, πάνω από 50 πολικές αρκούδες, έκαναν «απόβαση» σε ένα χωριό βόρεια της χώρας με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι δημόσιες δραστηριότητες και να κλείσουν τα σχολεία για την προστασία των κατοίκων.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου αν και παραμένει ασαφές πότε έλαβε χώρα το περιστατικό. Σε αυτό, ένα από τα ζώα φαίνεται να πέφτει μέσα στο νερό έχοντας προηγουμένως χτυπηθεί από σφαίρα. Μια αντρική φωνή ακούγεται να λέει πως τα ζώα θα πήγαιναν σε χωριά σε περίπτωση που τα έδιωχναν.