«Ροζ» το σιντριβάνι της Ομόνοιας - Συμβολική κίνηση κατά του καρκίνου του μαστού (vid) | συντριβάνι

Το βράδυ του Σαββάτου το σιντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας έγινε ροζ!

Ο φωτισμός του σιντριβανιού με το συγκεκριμένο χρώμα αφορά σε μία συμβολική δράση, στο πλαίσιο της διοργάνωσης digital Race for the Cure 2020.

Πρόκειται για ένα συμβολικό πανευρωπαϊκό Αγώνα για την καταπολέμηση του Καρκίνου του Μαστού, που γίνεται διαδικτυακά το τριήμερο 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020 σε 22 χώρες στην Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

Στη χώρα μας η συμβολική φωταγώγηση έλαβε χώρα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν «ΜΑΖΙ απομακρυσμένα, αλλά πάντα ΜΑΖΙ ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

«Στην καρδιά της Αθήνας, το ιστορικό και εμβληματικό σιντριβάνι-σύμβολο της πόλης, φωταγωγήθηκε ροζ με στόχο τη διάδοση του μηνύματος πως ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να είναι εδώ, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, και οι ασθενείς με καρκίνο μαστού χρειάζονται τη στήριξη μας τώρα, περισσότερο από ποτέ.

Η συμβολική φωταγώγηση του σιντριβανιού αποτελεί, επίσης, μια υπενθύμιση σε κάθε γυναίκα -και όχι μόνο- για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και μια υπενθύμιση προς όλους ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν στην αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης που αντλείται από κάθε γυναίκα που αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα και συνεχίζει, παρά τις δυσκολίες.

Τελικός μας στόχος: ένας κόσμος χωρίς θανάτους από καρκίνο του μαστού!», αναφέρουν οι διοργανωτές της δράσης.