Ο εσωτερικός εφησυχασμός έφερε την αύξηση των νέων κρουσμάτων στην χώρα, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεν είδε καμία χαλάρωση των μέτρων από πλευράς ελέγχων, ωστόσο ανακοίνωσε την δημιουργία και λειτουργία ενός συντονιστικού οργάνου ώστε να υπάρχει από εδώ και στο εξής ένα ενιαίο πρόγραμμα με περισσότερους ελέγχους ώστε να μην υπάρχει και επικάλυψη!

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού είναι μια πηγή ανησυχίας αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό» συμπλήρωσε και ανέφερε ότι εάν και όταν υπάρχει σύσταση από τους ειδικούς τότε θα προσαρμόσουμε τα μέτρα.

«Το πρόβλημα όμως είναι εκεί που υπάρχουν όρθιοι εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός (ΜΜΜ, κλαμπ και μπιτς μπαρ) και θα δούμε ξανά τι θα κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους νέους – που έβαλε ξανά στο κάδρο- πρόσθεσε ότι «κανείς δεν είναι άτρωτος στον ιό, ούτε οι νέοι για αυτό η χαλάρωση είναι κακός σύμβουλος».

Τέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση στα νοσοκομεία και «μας ενδιαφέρει πολύ το Rt, ο ρυθμός μετάδοσης που εξακολουθεί να είναι κάτω από την 1 μονάδα αλλά και το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων επί τον εισαγόμενο αριθμό επισκεπτών. Αν αυτό ξεφύγει από ένα επίπεδο και πάνω τότε θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε παραπάνω μέτρα» είπε με νόημα.