Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και σχολίασε τις καταγγελίες Καλογρίτσα, τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα των χρημάτων που δόθηκαν στα ΜΜΕ αλλά και την τωρινή κατάσταση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι οι καταγγελίες Καλογρίτσα είναι μια βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία ενώ σημείωσε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους, τονίζοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας είχε μια ευκαιρία να αποπέμψει τον κ. Παππά από την ΚΟ του κόμματος του. Αντιθέτως, παίρνοντάς τον αγκαλιά δείχνει ότι έχει κι εκείνος ευθύνη».

Όσον αφορά τη λίστα των ΜΜΕ στα οποία δόθηκαν χρήματα για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», ο κ. Πέτσας είπε: «Είχαμε μια πρωτοφανή κατάσταση με τον κορωνοϊό και κάναμε μια εκστρατεία ενημέρωσης που έσωσε ζωές. Αυτά τα χρήματα δεν πήγαν σε ΜΜΕ για να στηρίξουν κάποια Μέσα.  Κάναμε μια διαδικασία με πλήρη διαφάνεια και δώσαμε στη δημοσιότητα τα Μέσα και τα ποσά. Οι αναφορές στη “λίστα Πέτσα” είναι απλώς για να υπάρχει αντιπολιτευτική κριτική».

Όσον αφορά το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το αντιπολευτικό κόμμα προσβάλλει του δημοσιογράφους για ακόμα μια φορά καθώς για «τον ΣΥΡΙΖΑ φταίει πάντα κάποιος άλλος, υπάρχει πάντα ένας εχθρός.»

Τέλος, όσον αφορά τα φαινόμενα συνωστισμού, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι: «Για να μην γίνουμε για τα πανηγύρια θα πρέπει να προσέξουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να φοράμε μάσκες όπου απαιτείται και να τηρούμε τις αποστάσεις. Όσον αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, τόνισε, «ξέραμε ότι θα τα είχαμε όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας. Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να αναθεωρούμε αποφάσεις μας, όπως στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, που επειδή τα στοιχεία ήταν θετικά, ανοίγουμε τα σύνορά μας», ενώ γνωστοποίησε ότι θα αυξηθούν τα άτομα ανά τραπέζι σε εστιατόρια και τόνισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων.