Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καστοριάς (Γιάννη Κορεντσίδη) και Ξάνθης (Μανώλη Τσέπελη) είχε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι δύο αυτές περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε, επίσης, με τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς, Γρηγόρη Χάτσιο.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για τα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και στο Δήμο Μύκης που βρίσκεται σε καραντίνα.

Ανέφερε, επίσης, τις προληπτικές ενέργειες που γίνονται, όπως τη μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, για την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καστοριάς τόνισε ότι παρά τον σχετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι και εφαρμόζουν τις οδηγίες των Αρχών.

Επισήμανε, όπως και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Χάτσιος, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της και ζήτησε από τους Δημάρχους να μεταφέρουν την συμπαράστασή της, τόσο στους κατοίκους των περιοχών, όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Παράλληλα, δήλωσε ότι μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, η Ξάνθη και η Καστοριά θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επισκεφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ