Μια κυνηγός τροπαίων αντιμετωπίζει σφοδρές αντιδράσεις επειδή πόζαρε με την καρδιά μιας καμηλοπάρδαλης που μόλις πυροβόλησε – περιγράφοντας το όλο σκηνικό ως το «τέλειο» δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η 32χρονη Mαριλίζ Φαν Ντερ Μέρβ, εξόργισε τους χρήστες του Facebook όταν μοιράστηκε τη φρικτή εικόνα αφού ο «υπέροχος» σύζυγός της ξόδεψε περισσότερα από 2.000 δολάρια για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να πάρει μέρος σε ένα «πάρκο κυνηγιού» της Νότιας Αφρικής, όπως ανέφερε η Mirror .

«Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο μεγάλη είναι η καρδιά μιας καμηλοπάρδαλης; Νιώθω τρελή χαρά με το δώρο που μου έκανε ο Βαλεντίνος μου», έγραψε στο Facebook η Φαν Ντερ Μέρβ, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το δέρμα του θηρίου.

Η κυνηγός, η οποία υπέστη την οργή των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, απέρριψε τις καταγγελίες τους επιμένοντας ότι ο θάνατος του 17χρονου ζώου, βοηθά πραγματικά στη διάσωση απειλούμενων ειδών, ισχυρισμός που αντικρούεται σφόδρα από υπερασπιστές των ζώων.

Επιμένει επίσης ότι τέτοιες δολοφονίες συμβάλλουν στον τουρισμό.

South African trophy hunter slammed for posing with giraffe heart
Η Φαν Ντερ Μέρβ με το …τρόπαιό της

Η ίδια, που έχει σκοτώσει έως και 500 ζώα, συμπεριλαμβανομένων λιονταριών, λεοπαρδάλεων και ελεφάντων – είπε ότι δημοσίευσε τη φρικτή φωτογραφία για να χλευάσει τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων.

«Δεν έχω σεβασμό γι ‘αυτούς – τους αποκαλώ μαφία», είπε στην Mirror καθώς διηγήθηκε το ονειρικό ταξίδι του ζευγαριού στο θέρετρο της Sun City.

«Ο υπέροχος σύζυγός μου Γκέρχαρντ, ήξερε ότι αυτό ήταν το όνειρό μου. Έκανα σαν παιδί για δύο εβδομάδες, μετρώντας τις μέρες αντίστροφα. Όταν φτάσαμε εκεί την πλημμύρισα με συναισθήματα», τόνισε.

Η γυναίκα, η οποία διευθύνει μια μονάδα εσπεριδοειδών στην επαρχία Λιμπόπο, ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία της καμηλοπάρδαλης, «δημιούργησε δουλειά για 11 άτομα εκείνη την ημέρα» και «πολύ κρέας για τους ντόπιους», προσθέτοντας ότι ο θάνατος του γέρικου ζώου θα σήμαινε «πως ένα νέο και δυνατό ζώο θα αναλάβει την αρχηγία στο κοπάδι».

Η Φαν Ντερ Μέρβ ισχυρίστηκε επίσης πως: «Εάν απαγορευτεί το κυνήγι, τα ζώα θα γίνουν άχρηστα και θα εξαφανιστούν. Το κυνήγι βοήθησε στο να σωθούν πολλά είδη από το χείλος της εξαφάνισης. Οι μόνοι που προστατεύουν αυτά τα ζώα, είμαστε εμείς, οι κυνηγοί τροπαίων».

Woman kills giraffe, cuts out its heart for Valentine's Day

Αλλά ο Mαρκ Τζόουνς του «Born Free Foundation» είπε στην Mirror ότι «οι ισχυρισμοί των κυνηγών τροπαίων ότι ανησυχούν για τη διατήρηση της άγριας ζωής είναι εξαιρετικά παραπλανητικοί».

«Το κυνήγι ζωικών τροπαίων δεν είναι εργαλείο διατήρησης και προστασίας, ούτε συμβάλλει σημαντικά κεφάλαια στις τοπικές κοινότητες», δήλωσε ο Τζόουνς.

Ένα μέλος του People for the Ethical Treatment of Animals είπε: «Κάποιος που σκοτώνει άλλο αισθανόμενο ον, κόβει την καρδιά του και καυχιέται γι ‘αυτό, είναι απλά ψυχοπαθής».