Η εκπομπή Ultra Strips Down εμφάνισε πέντε γυμνούς ενήλικες μπροστά σε παιδιά ηλικία 11-13 ετών και τους ζήτησε να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το σώμα. Αν και υποστηρίζει ότι αποσκοπεί στην καταπολέμηση της ντροπής και στην εξάλειψη του μύθου του «τέλειου σώματος», έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τηλεοπτική εκπομπή στην Δανία η οποία παρουσίασε πέντε γυμνούς ενήλικες μπροστά σε παιδιά ηλικίας 11-13 ετών για να μάθουν να αντιμετωπίζουν θετικά το ανθρώπινο σώμα. 

Συγκεκριμένα, στο στούντιο της εκπομπής Ultra Strips Down εμφανίστηκαν ξαφνικά πέντε ενήλικες, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και με διαφορετικό τύπο σώματος ο καθένας και κάλεσαν τα παιδιά να τους κάνουν ερώτηση για το σώμα τους.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς της εκπομπής, το πρόγραμμα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην καταπολέμηση της ντροπής για το σώμα μας και στην εξάλειψη του μύθου του «τέλειου σώματος».

Η αλήθεια είναι πως το σόου είναι τώρα στη δεύτερη σεζόν του και αν και προκαλεί σοκ σε μη Δανούς, είναι πολύ δημοφιλές στην χώρα.

Τα παιδιά έκαναν διάφορες ερωτήσεις για το σώμα των ενηλίκων όπως «σε ποια ηλικία μεγάλωσαν οι τρίχες στο κάτω μέρος του σώματος;» και «σκέφτεστε να αφαιρέσετε τα τατουάζ σας;».

Το πρόγραμμα έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων με πολλούς να κάνουν λόγο για εξοικείωση με την παιδοφιλία ενώ πολλοί μιλούν για διαστροφή.

Μάλιστα, ο πολιτικός Peter Skaarup, του δεξιού δανικού κόμματος, κατηγορεί τους δημιουργούς ότι επιλέγουν έναν «χυδαίο» τρόπο να επιμορφώσουν τα παιδιά σχετικά με τα γεννητικά όργανα.

Πάντως το όλο πρόγραμμα  είναι συνεπές στη γενικότερη φιλοσοφία ανατροφής των παιδιών που κυριαρχεί στη Δανία, όπως εξηγεί στους New York Times η Sofie Münster, αναγνωρισμένη ειδικός στη «σκανδιναβική ανατροφή».

Οι γονείς μάλιστα πρέπει να εγκρίνουν να συμμετάσχουν τα παιδιά στην εκπομπή κα προετοιμάζονται από το σχολείο για αυτήν. Ακόμη αν τα παιδιά οποιαδήποτε στιγμή νιώσουν άβολα μπορούν να πάνε στους δασκάλους τους που είναι επίσης  παρόντες.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της εκπομπής, αυτό δεν έχει συμβεί με κανένα από τα 250 παιδιά που έχουν περάσει μέχρι στιγμής από το στούντιο….