Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που έκανε η ιταλική αστυνομία για αίρεση που δρούσε ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια, «στρατολογώντας» ανήλικα κορίτσια τα οποία έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της αστυνομίας της Νοβάρα, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της αίρεσης μετά από δύο χρόνια έρευνας, η οποία είχε ονομαστεί «Επιχείρηση Διονύσου». Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ιταλικές αρχές πραγματοποίησαν στοχευμένες εφόδους στις 18 και 19 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως στις πόλεις του βορρά της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των Νοβάρα, Μιλάνο, Γένοβα και Παβία.

«Αρχηγός» και ιδρυτής της αίρεσης φέρεται να είναι ένας 77χρονος άνδρας από τη Νοβάρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του, με οπαδούς του να αναφέρουν πως τον αποκαλούσαν «γιατρό» ή απλά «Αυτός». Τα κορυφαία μέλη της ιεραρχίας της αίρεσης στην Ιταλία αποκαλούνταν «θηρία», ενώ οι πιθανοί νεοσύλλεκτοι θεωρούνταν η «λεία» τους.

Τα υποψήφια θύματα της αίρεσης στην Ιταλία
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν, η αίρεση στόχευε σε νέες γυναίκες -ακόμα και ανήλικες-, στις οποίες υπόσχονταν την είσοδο σε έναν «μαγικό, φανταστικό και μυστικό κόσμο» και τον φωτισμό μιας «εσωτερικής φωτιάς».

Ωστόσο, επί της ουσίας ο «φανταστικός κόσμος» που υποσχόταν ο 77χρονος ήταν ένας κόσμος σεξουαλικής κακοποίησης, που πολλές φορές γινόταν «ακραίος και επώδυνος». Μάλιστα, τα θύματα αναγκάστηκαν να διακόψουν τους δεσμούς τους με τον εξωτερικό κόσμο, εξαρτώμενοι από την αίρεση και από τον «γιατρό» προσωπικά. Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τις ιταλικές αρχές δείχνουν ημίγυμνες γυναίκες να συμμετέχουν σε τελετουργικούς χορούς