«Ήθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική το νόμο της ζούγκλας: Να βάλουν φυλακή 2-3 για να κερδίσουν τις εκλογές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τις καταγγελίες που έκαναν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες αλλά και στις ενέργειες των εισαγγελέων.

«Οι εισαγγελείς εκμαίευαν από τους μάρτυρες ακόμα πιο επιβαρυντικές καταγγελίες από τα ήδη εξωφρενικά που είχαν καταθέσει», είπε μεταξύ άλλων.

«Γι’ αυτό μίλησα εξαρχής για συμμορία, είχα υποχρέωση να αντιδράσω, ήξερα και πού το πήγαιναν: Ήθελαν να πάνε στις εκλογές με κορυφαία στελέχη της ΝΔ υπό κατηγορία», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «φανταστείτε τι θα γινόταν να πηγαίναμε σε εκλογές με 2-3 από εμάς προφυλακισμένους».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η αντίδρασή του, διά της νομικής οδού, ήταν μονόδρομος. «Το “μέχρι τέλους” είναι στάση ζωής, απαιτεί ένα κώδικα αξιών που εσείς δεν έχετε», ανέφερε.

«Στις 18 Μαΐου 2018 είχα πει ότι επί λέξει ότι έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αλλά εσείς είστε όμηροι του Παπαγγελόπουλου» είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι από την προανάκριση και μόνο προκύπτουν 8 κατηγορίες κατά του κ. Παπαγγελόπουλου. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Όταν είπα ότι θα τους ταράξω στη νομιμότητα δεν με πίστεψαν». Καταλήγοντας είπε: «Το απόστημα έσπασε. Η σκευωρία τελείωσε. Ποτέ ξανά».

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή