Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες Σάμου.

Η εξέλιξη της φωτιάς στο Κόκκαρι της Σάμου ανάγκασε τον δήμο της περιοχής αρχικά να εκκενώσει ξενοδοχεία, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα ενοίκων και εργαζόμενων. Ωστόσο, στη συνέχεια εκτός από τα ξενοδοχεία, αποφασίστηκε η συνολική εκκένωση του οικισμού, με συνεργασία Αστυνομίας, Λιμενικού και Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με το δήμο ανατολικής Σάμου επειδή το πύρινο μέτωπο πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης παρακαλούνται οι πολίτες να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση νερού στο Κοκκάρι καθώς και στην πόλη της Σάμου.  

Πυρκαγια σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες στην Σάμο.Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με επιγειες και εναέριες δυνάμεις, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη (μεταξύ αυτών και το ρωσικό Beriev-200).  Συνδράμουν εθελοντές  πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το samos24.gr:

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γεώργιος Μιαούλης, είπε στο samosvoice ότι η φωτιά «είναι ανεξέλεγκτη για την ώρα» ενώ ο συντονιστής των επιχειρήσεων Ιωάννης Σταμούλης διευκρίνισε ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση. Είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς…».