Σαν Φρανσίσκο: Βικτοριανή κατοικία 139 ετών μεταφέρθηκε σε ρόδες προκειμένου να σωθεί (pics)

Μια άκρως ασυνήθιστη εικόνα αντίκρυσαν οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο, καθώς το πρωί της Κυριακής μια βικτοριανή κατοικία… μετακόμισε σε ρόδες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η κατοικία μετακινήθηκε από έναν δρόμο σε έναν άλλο, και η μεταφορά έγινε πάνω σε ρόδες, με τη βοήθεια ενός φορτηγού.

Αποτελεί μία βικτοριανή κατοικία ηλικίας 139 ετών, εμβαδού 465 τμ, η οποία μεταφέρθηκε με ρυμουλκό. Κι αυτό γιατί το οικόπεδο πουλήθηκε σε μεσίτη ακινήτων, αλλά αποκλείστηκε το σενάριο να καταστραφεί, διότι η κατοικία θεωρείται τυπικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα της αμερικανικής πόλης.

«Δεν βλέπει ο καθένας ένα βικτοριανό σπίτι, ηλικίας 140 ετών, να μετακινείται σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο. Το σπίτι μετακινήθηκε από τη μια οδό στην άλλη», έγραψε δημοσιογράφος της San Francisco Chronicle.

Η μετακόμιση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, υπό το άγρυπνο μάτι μηχανικών και εργατών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κόψουν και κλαδιά δένδρων για να μην καταστραφεί το σπίτι.

«Πραγματικά απίστευτο. Ένα βικτοριανό σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο μεταφέρεται μέσα στο δρόμο», έγραψε ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή.

Αυτή η εντυπωσιακή μετακόμιση, η οποία είχε προβλεφθεί από χρόνια, στοίχισε στον ιδιοκτήτη 400.000 δολάρια. «Χρειάστηκε να πάρουμε άδεια από 15 διαφορετικές υπηρεσίες της πόλης, ίσως και 18, δεν ξέρω πια», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιχείρησης μετακόμισης, στο San Francisco Chronicle.