Μια ημέρα σαν τη σημερινή πριν επτά χρόνια ο πλανήτης «μούδιασε» στο άκουσμα της είδησης του σοβαρού τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο Σουμάχερ είχε βγει εκτός πίστας και χτύπησε σε έναν βράχο. Το χτύπημα προκάλεσε τον τραυματισμό του στο κεφάλι καθώς χτύπησε και σε έναν άλλον βράχο και καθηλώθηκε.

Μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ενώ έμεινε σε κώμα για 6 μήνες. Στις 16 Ιουνίου 2014 βγήκε από το κώμα και μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Πλέον βρίσκεται στην έπαυλή του με τις πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του να είναι ελάχιστες. Η οικογένειά του δεν θέλει να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με φήμες, πάσχει από οστεοπόρωση και έχουν ατροφήσει οι μύες του, ενώ είχε διαρρεύσει ότι θα έκανε επέμβαση με βλαστοκύτταρα, η οποία ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Ένας από τους ελάχιστους φίλους που μπορεί και επισκέπτεται τον Σουμάχερ μέχρι σήμερα είναι ο Ζαν Τοντ, επικεφαλής της Ferrari την περίοδο που κυριαρχούσαν στις πίστες της Formula 1.

Ο ίδιος δηλώνει: «Βλέπω τον Μίκαελ πολύ συχνά, μία ή δύο φορές τον μήνα. Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: δίνει μάχη!»