Κύριε Σανκάρα, δεν είναι το πραγματικό σας όνομα αυτό, σωστά; Πώς το επιλέξατε;

«Από την ενασχόλησή μου με τη Γιόγκα, μιας και ο Σανκάρα ήταν Ινδός φιλόσοφος του 8ου αιώνα π.Χ.».

Τι να σας πρωτορωτήσω τώρα… Πώς ξεκινήσατε με τα… μαγικά; Από ποια ηλικία, και πώς σας ήρθε η ιδέα αυτή; 

«Η αγάπη, κατά κάποιον παράξενο τρόπο, άρχισε από τη Γιόγκα σε ηλικία 16 ετών και το ξεκίνημα έγινε με εμφανίσεις σε μικρές εκδηλώσεις και event».

Σπουδάσατε σε κάποια σχολή; Διδάσκεται η Μαγεία, είναι έμφυτη ή επιτυγχάνεται μετά από πολλή προσπάθεια και μελέτη; 

«Θέλει πολύ πάθος, αγάπη και επιμονή, γιατί ενώ υπάρχουν δάσκαλοι, δεν υπάρχουν σχολές. Είναι έμφυτη, αλλά η προσπάθεια και η μελέτη δεν σταματάνε ποτέ».

Εσείς πόσο χρόνο χρειάζεστε για να τελειοποιήσετε κάποιο νούμερό σας;

«Ο χρόνος είναι σχετικός, γιατί ενώ όταν δεν είσαι μπροστά σε κοινό το εξασκείς… μπροστά στον κόσμο τα πράγματα αλλάζουν τελείως. Το τρικ μαθαίνεται εύκολα, αλλά η τελειοποίηση γίνεται κάθε φορά σε κάθε παράσταση».

Πήγατε και στο εξωτερικό για να παρακολουθήσετε εκεί μεγάλους μάγους; 

«Ναι, στο Λας Βέγκας, πριν από αρκετά χρόνια, και είδα μερικούς από τους καλύτερους και σπουδαιότερους».

Πώς γίνεται να εξαφανίζονται πόλεις, όπως κάνει ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ας πούμε. Είναι δυνατόν; 

«Όλα είναι πιθανά, εάν εξασφαλισθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Μεγάλη κουβέντα, με μεγάλες χρηματικές επενδύσεις. Για να γίνουν τέτοιες παραστάσεις χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα, δεν είναι μόνον η μαγεία».

Γιούρι Γκέλερ ή Κόπερφιλντ; Ποιος ο καλύτερος; 

«Ο Γκέλερ είναι mentalist και ο Κόπερφιλντ είναι illusionist. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, με σκοπό όμως την ψυχαγωγία και διασκέδαση του κόσμου. Στο είδος του ο καθένας είναι μετρ».

Τόση ευκολία που έχετε στα νούμερα που κάνετε, λέτε να εξασκούσατε το επάγγελμα αυτό και σε μία άλλη ζωή; Πιστεύετε ότι ξαναρχόμαστε στη Γη όταν… φεύγουμε; 

«Όσες περισσότερες παραστάσεις κάνεις, τόσο πιο πολύ τελειοποιείσαι. Για το θέμα των πολλών ζωών ο Πυθαγόρας έχει δώσει και ακριβή αριθμό που η ανθρώπινη ψυχή πρέπει να ενσαρκωθεί για να μην ξαναγυρίσει, οπότε τα λέει όλα εκείνος ο μεγάλος».

Τα νούμερά σας έχουν και… υποβολή ή μόνον τεχνικές; Χρησιμοποιείτε και υπνωτισμό; 

«Είναι μόνο τεχνικές, γιατί πιστεύω ότι την υποβολή από ένα σημείο και μετά, την κάνει ο κόσμος μόνος του στον ίδιο του τον εαυτό».

Αυτοσυγκεντρώνεστε, απομονώνεστε πριν από την παράσταση;

«Ναι, κυρίως για να ηρεμήσω και να μπορώ να αποδώσω στο μέγιστο δυνατό κατά τη διάρκεια του show».

Πόσο σάς παίρνει για να αποφορτιστείτε μετά από μία παράστασή σας;

«Γίνεται σταδιακά και έχω παρατηρήσει ότι θέλω 2-3 ώρες».

Έχετε κινδυνεύσει κάποια φορά να πήγε κάτι στραβά, δηλαδή… 

«Έχει συμβεί παλαιότερα να προκύψει ατύχημα επάνω στη σκηνή, όπου κατά τη διάρκεια ενός επικίνδυνου τρικ κόπηκα, αλλά μου έδεσαν το χέρι και ξανασυνέχισα».

Έχετε ακολούθους στο λογαριασμό σας, ανεβάζετε video ώστε να αυξήσετε τους θαυμαστές σας;

«Έχω ενεργά social media και ανεβάζω συνεχώς βιντεάκια. Είναι κάτι που μου αρέσει, με χαλαρώνει και το απολαμβάνω ιδιαίτερα».

Ανανεώνετε τα νούμερά σας; Πόσο καιρό σάς παίρνει να τελειοποιήσετε ένα νούμερο;

«Συνεχώς ψάχνω να βρω νέα πράγματα, τι κυκλοφορεί στο εξωτερικό, τι έχει απήχηση, πώς το εκλαμβάνει το κοινό, και αναλόγως αποφασίζω εάν το συμπεριλάβω ή όχι στην παράστασή μου».

Πολλές φορές μας έχετε καταπλήξει, αλλά έχετε στείλει και την ψυχή μας στην… Κούλουρη. Τελικά, το ζητούμενο από εσάς για τους θεατές ποιο είναι; 

«Να τους μείνει εντυπωμένο για αρκετό καιρό αυτό που πρόκειται να δουν, ώστε να με αναζητήσουν και να θέλουν να με ξαναδούν».

Τώρα αρχίσατε περιοδεία, πόσο καιρό θα διαρκέσει;

«Αρκετά. Θα τελειώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου, και μπορεί κι αργότερα, ανάλογα».

Το χειμώνα έχετε αποφασίσει πού θα εμφανιστείτε;

«Θα είμαι εκεί που θα ήμουν και φέτος το χειμώνα, εάν δεν μας έκλειναν λόγω COVID, στην Ακτή Πειραιώς».

 Βιογραφικό

Ο Μάγος Σανκάρα ~ Sankara γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη. Στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην τέχνη της ψυχαγωγικής μαγείας και ψευδαίσθησης. Ανήσυχος και τελειομανής, θα βρεθεί στο Λος Άντζελες και στο Λας Βέγκας, για μαθήματα, και θα καταφέρει σε σύντομο διάστημα να ξεχωρίσει δίνοντας άλλη διάσταση στο χώρο της Μαγείας, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Παρακολουθεί πάντα τι κάνουν οι σύγχρονοι «μάγοι» στο εξωτερικό, γιατί αλλάζουν οι απαιτήσεις του κοινού στην πάροδο του χρόνου.

Η καλοκαιρινή περιοδεία του, «Απόδραση από τη Λογική», αρχίζει στις 28/6 από το ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ. 30/6 πάει Σινέ ΚΕΚΡΩΨ – ΚΟΡΩΠΙ. 1/7 Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ, συνεχίζει περιοδεία στην επαρχία, και 9/7 εμφανίζεται στο θέατρο του Άλσους ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, συνεχίζει και έρχεται στο Σινέ Mariel ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ στις 3/8 και στη Ν. ΜΑΚΡΗ 7/8, και συνεχίζει την περιοδεία μέχρι 13/9.

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»