Σαρωτική η Διδώ - Ισχυρές καταιγίδες και σήμερα (pic) |

Βροχερός θα είναι και σήμερα ο καιρός με την κακοκαιρία να φτάνει σε ολόκληρη τη χώρα. Η «Διδώ» στην διάρκεια της νύχτας σάρωσε κυρίως τα νότια προάστια του Νομού, που σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε και τα 60 χιλιοστά νερού, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Συγκεκριμένα σε Λαύριο και Κερατέα έπεσε η μεγαλύτερη ποσότητα, με τις καταγραφές να δείχνουν 64 χιλιοστά νερού με την Δροσία να έπεται με 54 χιλ.

Σαρωτική η Διδώ - Ισχυρές καταιγίδες και σήμερα (pic) | xartis attiki vroxi mm 0

Κατά τη διάρκεια της νύχτα η πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Οι κλήσεις έγιναν από τις περιοχές του Κορωπίου, του Λαυρίου, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Φαλήρου, του Διονύσου, της Ηλιούπολης, του Αλίμου και του Μαραθώνα.

Ποιες περιοχές θα πληγούν σήμερα

Όπως έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο, τα φαινόμενα σήμερα, θα είναι έντονα σε αρκετές περιοχές. Η κακοκαιρία θα έχει έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες στην Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, αλλά κυρίως στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στις εξής περιοχές:

α. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα οι καταιγίδες θα είναι πολύ ισχυρές. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.
β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Επίσης αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, όπου από χθες τη νύχτα ήδη σε ορισμένες περιοχές, όπως το Κοτύλη Καστοριάς, το έστρωσε.