Σχοινάς: «Δε θα περάσουν τα καουμποϊλίκια της Τουρκίας» | 4973160 1 scaled

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε στην ακραία και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για καουμποϊλίκια, που δε θα βρουν πρόσφορο έδαφος.

«Πρόκειται περισσότερο για κινήσεις εντυπωσιασμού και πρόκλησης. Υπήρξε ευρωπαϊκή αντίδραση, θα συνεχίσει να υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση κάθε φορά που γίνονται τέτοιου είδους ‘’καουμποϊλίκια’’, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ομολογήσουμε ότι το ενεργειακό θέμα στην Κύπρο θα λυθεί οριστικά μόνον όταν προχωρήσει και η επίλυση του κυπριακού προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, χαρακτήρισε την Ελλάδα «Ρέαλ των Βαλκανίων», τονίζοντας την ανάγκη να παίξει η χώρα μας πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έκανε ξεχωριστή αναφορά στο μεταναστευτικό και το σχέδιο της Ελλάδας, το οποίο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση:

«Είναι σημαντικό να υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία. Σε λίγους μήνες τα ευρωπαϊκά σύνορα θα ελέγχονται από την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, που θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οργανισμός ο οποίος θα οπλοφορεί και θα έχει δικά του μέσα».

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή 6/12, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, για το ίδιο θέμα.