Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για το επίδομα των 800 ευρώ. Συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, και μέχρι τις 12 Απριλίου θα δοθεί η δυνατότητα για διορθώσεις στις αιτήσεις τόσο από εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις.

Στις 14 Απριλίου το σύστημα θα σταματήσει, ώστε να γίνει η προετοιμασία των πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν στις 15, 16 και 17 Απριλίου.

Οι δυο επόμενες φάσεις

Η πλατφόρμα για το επίδομα 800 ευρώ αναμένεται ξανά ανοίξει μετά τις 20 για τους εργαζόμενους που δεν πρόλαβαν να κάνουν δήλωση στην πρώτη φάση. Οι καταβολές των ποσών του επιδόματος της Β’ φάσης θα γίνουν στις 25, 26 και 27 Απριλίου.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνσε ότι «στο δεύτερο κύμα αιτήσεων, που γίνεται με βάση το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ δεν χάνει κανείς τη δυνατότητα υποβολής άλλα αν κάνει λάθος ή χάσει την προθεσμία η πληρωμή θα πάει μια εβδομάδα αργότερα». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε πως η τρίτη φάση πληρωμών θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου.