Ένα ζευγάρι βελούδινες παντόφλες του Sir Γουίνστον Τσόρτσιλ πωλήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε δημοπρασία έναντι 40.000 στερλινών.

Οι παντόφλες του πολιτικού βγήκαν στο σφυρί την Τρίτη το απόγευμα για πρώτη φορά εδώ 20 χρόνια.

Οι παντόφλες χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’50, είναι κεντημένες με τα αρχικά του Βρετανού ηγέτη και βγήκαν σε δημοπρασία μαζί με ένα μεγάλο ποτήρι κονιάκ που ανήκε επίσης στον πρώην πρωθυπουργό.

Τα αντικείμενα που ανήκαν στον Sir Γουίνστον προκαλούν συνήθως αναταραχή στις δημοπρασία, λένε οι ειδικοί, και αυτά δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

Οι παντόφλες που είναι κεντημένες με χρυσό νήμα με τα αρχικά WSC, αναμενόταν να φθάσουν μεταξύ 10.000 και 15.000 λιρών. Ωστόσο, η τιμή που έπιασαν υπερέβη τις προσδοκίες. Έπειτα από «μάχη» προσφορών, και από τις ΗΠΑ, τελικά κατοχυρώθηκαν σε έναν ιδιωτικό συλλέκτη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, το ποτήρι για κονιάκ που αναμένεται να πωληθεί £ 7.000 – 10.000 £, έκλεισε στην τιμή των 18.300 στερλινών.

Ο πλειστηριαστής Julian Dineen δήλωσε: «Ήταν πολύ συναρπαστική δημοπρασία. Ο Σερ Τσόρτσιλ εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο και ακόμη προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από αγοραστές από όλο τον κόσμο».