Κλούβες της Αστυνομίας, μηχανές της ΔΙΑΣ και άνδρες των ΟΠΚΕ έχουν κυκλώσει την Μενάνδρου και την Σαπφούς, στις οποίες χθες ενεπλάκησαν ένοπλοι Αφγανοί και Πακιστανοί που ανήκουν σε συμμορίες διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Οι εγκληματικές ομάδες κυριολεκτικά σφάχτηκαν και σκοτώθηκαν για τα ποια εκ των δύο θα έχει την καλύτερη «πιάτσα» στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομική επιχείρηση στοχεύει επίσης στην σύλληψη του δολοφόνου του νεαρού Αφγανού, ενώ ήδη αυτή την ώρα οι άνδρες της Ασφάλειας βάζουν μέσα στην κλούβα αρκετούς αλλοδαπούς.

Ο χάρτης της εγκληματικότητας

Σε συμμορίες αλλοδαπών ανήκει πλέον το κέντρο της Αθήνας, καθώς η καθεμιά έχει συγκεκριμένα σημεία που δρα.

Συγκεκριμένα η πίτα έχει μοιραστεί σε πιάτσες ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, παρεμπορίου, πορνείας, αλλά και σημεία ληστρικών επιδρομών σε πεζούς και ΙΧ.

Οι ομάδες των αλλοδαπών που ελέγχουν τα σημεία αυτά συγκρούονται σε αιματηρές συμπλοκές επικυριαρχίας και φτάνουν ακόμα και σε δολοφονίες όπως στη συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Μενάνδρου.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο περιστατικό στάθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οποίος τόνισε πως οι αλλοδαποί που παρανομούν δεν έχουν θέση στη χώρα.

Ποιοι ελέγχουν Ομόνοια, Μοναστηράκι, Κεραμεικός, Μεταξουργείο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Εγκληματικά στοιχεία από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Αλγερία ελέγχουν τις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, το Μοναστηράκι, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο. Συγκεκριμένα δρουν στις οδούς Μενάνδρου, Γερανίου, Νικηφόρου, Σοφοκλέους, Αναξαγόρα, Ζήνωνος, Ακομινάτου, Κουμουνδούρου, Αγησιλάου, Κολοκυνθούς, Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικού, Πλατεία Βάθη, Σατωβριάνδρου, Μάρνη.
Εκεί βρίσκονται οι πιάτσες ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και ειδών παρεμπορίου.
Παράλληλα πρόκειται για τα πιο επικίνδυνα σημεία για τους πεζούς καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά ληστείες.

Ποιοι ελέγχουν Γ’ Σεπτεμβρίου και Πατησίων

Στα επικίνδυνα σημεία ακολουθεί το γκέτο της πορνείας, της διακίνησης ναρκωτικών και πλαστών εγγράφων. Πρόκειται για τις παράλληλες οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου και Πατησίων και σχεδόν όλες τις κάθετες οδούς και πλατείες. Ενδεικτικά αναφέρονται Ιουλιανού, Χέυδεν, Ηπείρου, Αντωνιάδου, Βερανζέρου, Ιουλιανού, Δεριγνύ, Κοδριγκτώνος, Πιπίνου, Φυλής, Μηθύμνης, Λέλας Καραγιάννη, Πλ. Αμερικής, Πλ. Κολιάτσου, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα, Πεδίο του Άρεως.
Εκεί κουμάντο κάνουν εγκληματικές ομάδες από τη Νιγηρία, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο.

Ποιοι δρουν στα Εξάρχεια -Κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά

Και η περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται μέσα στο χάρτη της εγκληματικότητας. Στις οδούς Τσαμαδού, Ζαΐμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη, Τζώρτζ γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ληστείες στο δρόμο, διαρρήξεις αυτοκινήτων.
Πρόκειται για συμμορίες Αλγερινών, Μαροκινών, Σύριων, Αλβανών και Ελλήνων.

Οι πιάτσες τοξικομανών

Τοξικομανείς και έμποροι ναρκωτικών κινούνται συνήθως σε Ομόνοια, Πλ. Βάθη, Άλσος Ευαγγελισμού, Καποδιστρίου, Πλατεία Αμερικής, Κάνιγγος.