Όπως είχε συμβεί και στο πρώτο lockdown την άνοιξη, έτσι και αυτήν την περίοδο που «φουντώνει» ο κορωνοϊός οι πολίτες στις ΗΠΑ τρέχουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν χαρτί υγείας.

Μέχρι τώρα, συνολικά 22 πολιτείες έχουν επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή, η Walmart, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής, ανακοίνωσε την ύπαρξη χαμηλών αποθεμάτων τόσο χαρτιών τουαλέτας όσο και άλλων καθαριστικών προϊόντων.

Περιορισμένα αποθέματα ανακοίνωσαν κι άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως η Target και η Kroger, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε πανεθνικό επίπεδο. Ελλείψεις, ωστόσο, παρατηρούνται και στα απολυμαντικά μαντηλάκια, τα οποία σε τουλάχιστον έξι πόλεις των ΗΠΑ έχουν εξαντληθεί, όπως ανακοίνωσαν προσφάτως οι αλυσίδες Walmart και Costco.

Στο πλαίσιο αυτό, η Procter & Gamble (P&G), νούμερο ένα πωλητής χαρτιού τουαλέτας στις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ότι τα εργοστάσια παραγωγής δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

«Εργαζόμαστε για να ανεφοδιάσουμε τα ίδια ράφια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται» υπογράμμισε η Walmart, η οποία επιβεβαίωσε τις εικόνες άδειων ραφιών σε πολλά σημεία πώλησης.  

Με πληροφορίες και από το Reuters