Σε κατάσταση lockdown βρέθηκε νωρίτερα το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, λόγω εξωτερικής απειλής ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση ελήφθη λόγω απειλής, ενώ οι αρχές κάλεσαν όσους είναι μέσα στο κτίριο να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν.

«Προς όλα τα κτήρια του συγκροτήματος του Καπιτωλίου: Εξωτερική απειλή για την ασφάλεια, δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος, μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα και πόρτες. Αν είστε έξω, ζητήστε ασφαλή κάλυψη», ανέφερε το μήνυμα που πήγε σε όλους όσοι εργάζονται και κινούνται στους χώρους αυτούς.

Την ίδια ώρα λευκός καπνός έβγαινε από κτίριο κοντά στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο lockdown έρχεται λίγες μέρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν και μετά την επίθεση της έκτης Ιανουαρίου, από εξτρεμιστές υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Λάθος συναγερμός

Ενώ αρχικά ο καπνός πίστεψαν ότι έβγαινε μέσα από το Καπιτώλιο, τελικά αποδείχθηκε πως προερχόταν από περιοχή «εκεί κοντά». Συγκεκριμένα, κάτω από μία γέφυρα πίσω από το Καπιτώλιο. Η φωτιά τελικά προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, σε σημείο που βρίσκονται άστεγοι.

Σημειώνεται πάντως ότι λόγω του συναγερμού στο Καπιτώλιο ακυρώθηκε η πρόβα της τελετής ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.