Στην εξιχνίαση της δολοφονίας 23χρονου Αφγανού, στις 13 Φεβρουαρίου, στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών, μελών ομάδων οι οποίες δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή, προχώρησε η αστυνομία.

Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, αλλά και απόπειρας δολοφονίας ενός 25χρονου Αφγανού που είχε τραυματιστεί σοβαρά, είναι 32χρονος απο το Πακιστάν, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας. Φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας είναι επτά αλλοδαποί, μέλη της συμμορίας που ηγούνταν ο 32χρονος, πέντε εκ των οποίων είναι οι δράστες και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Αιτία της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια επικράτησης συμμοριών, στην περιοχή «δικαιοδοσίας» τους, καθώς και άλλες διαφορές που προέκυπταν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος είχε κανονίσει να συναντηθούν με τα δύο θύματά του σε συγκεκριμένο σημείο και, όταν αυτά προσήλθαν, έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν, χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια.

Για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 11 αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στη συμπλοκή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε την 2-9-2020 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Εν συνεχεία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, πρωινές ώρες της 3-9-2020, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών πράξεων, είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.