Διασωληνωμένος και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου” ο 67χρονος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ Σιγάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης δεν νοσεί από κορωνοϊό αλλά αντιμετωπίζει άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Μητρόπολη που να ενημερώνει για την πορεία της υγείας του.

Να σημειωθεί πως ήδη δύο μητροπολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον covid-19. Και οι δύο μεσήλικες. Ο 62χρονος μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης Τασσιάς και ο 61χρονος μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ Παπακώστας.

«Who is who»

Ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ εξελέγη μητροπολίτης το 2009 επί αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου. Θεωρείται «Ιερωνυμικός». Από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας (με μητροπολίτη τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο) και μετά τοποθετήθηκε ως καθηγητής στο Γυμνάσιο της πόλης των Θεσπιών.

Το 1986 προήχθη στην θέση του Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών. Διακόνησε δίπλα στον νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυκας, κατηχητής επί 25ετία και για ένα έτος δίπλα στον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο. Υπηρέτησε τον λειτουργικό, ιεροκηρυκτικό, κατηχητικό και εκπαιδευτικό χώρο επί 30 χρόνια.