Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει πλέον η μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να μην καεί ο εθνικός δρυμός.

Μεγάλο ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως αρκετές μικρές διάσπαρτες εστίες, γεγονός που διατηρούν σε επιφυλακή τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δρουν στην περιοχή.

Πυρκαγιά

Η φωτιά έχει περιοριστεί στο πεδίο βολής της πρώην ΕΒΟ (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), ενώ σε ρίψεις από αέρος εξακολουθούν να προχωρούν αεροπλάνα και ελικόπτερα. Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι προσπάθειες των εναέριων μέσων θα συνεχιστούν μέχρι και αργά το απόγευμα. 

Λόγω της πυρκαγιάς έχουν καεί πολλά στρέμματα πευκοδάσους, με το Πυροσβεστικό Σώμα να εκφράζει φόβο για αναζωπυρωσεις

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί της   Αγριλέζας, Αγίου  Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου, αλλά και παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Τα παιδιά με μέριμνα των υπευθύνων  οδηγήθηκαν στην παραλία όπου παρέμειναν ώσπου κρίθηκε ασφαλές να επιστρέψουν. 

Στην περιοχή είχαν μεταβεί εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Πυρκαγιά 1

Με εντολή του κ. Χαρδαλιά αλλά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, έχει μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της δασικής πυρκαγιάς.