Το μελλοντικό κέντρο θα καταστήσει την εταιρία σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη λύσεων για την ηλεκτροκινητικότητα.

Η SEAT συνεχίζει να κάνει θετικά βήματα προς τη δέσμευση της για εξηλεκτρισμό και έχει ξεκινήσει να εργάζεται για το μελλοντικό Test Center Energy (TCE).

Το νέο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων θα συστεγάζεται με το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell.

Μια επένδυση άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, το νέο κέντρο θα αναπτύσσει και θα δοκιμάζει διάφορα ενεργειακά συστήματα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Με δυνατότητα δοκιμών που μπορεί να φτάσει τα 1.3 MW ταυτόχρονα, η εγκατάσταση αυτή προβλέπεται να γίνει ένα μοναδικό, πρωτοποριακό εργαστήριο ηλεκτρικών μπαταριών στην Ισπανία.

Η κατασκευή του TCE περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πλάνο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.

Το μελλοντικό κτίριο, του οποίου η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, θα έχει έκταση περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων.

Θα περιλαμβάνει διαφορετικούς χώρους δοκιμών για μονάδες κυψελών με τεχνολογία ιόντων λιθίου, μπαταρίες μέσης και υψηλής τάσης καθώς και για διαφορετικούς φορτιστές που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη τη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για αρκετούς κλιματικούς θαλάμους που θα επιτρέπουν τη δοκιμή μπαταριών και μονάδων υπό ακραίες θερμικές συνθήκες, προσομοιώνοντας τα διαφορετικά περιβάλλοντα που μπορεί να βρεθεί ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Επίσης θα διαθέτει ένα υψηλής τεχνολογίας εργαστήριο ηλεκτρονικών για τη σχεδίαση και τη δημιουργία πρωτοτύπων και interfaces συστημάτων δοκιμών.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα εργαστήριο που θα σχεδιαστεί και θα εξοπλιστεί ειδικά για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, με δυνατότητα ταυτόχρονης δοκιμής έως και έξι αυτοκινήτων.

Αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή διαφόρων δοκιμών που σχετίζονται με την απόδοση του ενεργειακού συστήματος και τη λειτουργική τους ασφάλεια.

Για το σκοπό αυτό, συστήματα τεχνητής όρασης θα ενσωματωθούν στα όργανα.

Δέκα χρόνια έρευνας

Το νέο TCE θα ενταχθεί στο εργαστήριο μπαταριών χαμηλής, μεσαίας και υψηλής τάσης που κατασκευάστηκε από την εταιρία το 2010.

Εδώ και δέκα χρόνια, η SEAT έχει πραγματοποιήσει εθνικά και διεθνή ερευνητικά projects και έχει διεξάγει περισσότερες από 2.000 δοκιμές.

Η εγκατάσταση αυτή διαθέτει δύο κλιματικούς θαλάμους και ισχύ δοκιμής 200kW

Ο εξηλεκτρισμός της SEAT με 5 νέα μοντέλα έως το 2021

Η φάση μετασχηματισμού προς τον εξηλεκτρισμό της SEAT και των εταιριών που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» της κινείται με γοργούς ρυθμούς.

Η SEAT και η CUPRA πρόκειται να λανσάρουν πέντε νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα το 2020 και το 2021.

Η οικογένεια Leon διαθέτει plug-in υβριδικά ηλεκτρικά μοντέλα με την επωνυμία SEAT και CUPRA, κατασκευασμένα στο Martorell.

Το SEAT Tarraco θα διαθέτει έκδοση PHEV, όπως και το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για την CUPRA.

θα κατασκευάζονται στο Martorell. Επιπλέον, το CUPRA el-Born θα προστεθεί στο SEAT Mii Electric ως το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της εταιρίας.

Comments are closed.