ΣΕΜΕ: Ενώθηκαν σε σύνδεσμο, για την υγιή ανάπτυξη του κλάδου των μοτοσυκλετιστών

Σε σύνδεσμο ενώθηκαν οι  εταιρείες μοτοσυκλετών, υλοποιώντας μία κίνηση που έχει γίνει εδώ και καιρό, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του κράτους, οπότε τώρα, με τον αριθμό του ΓΕΜΗ μπορεί να γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την σύσταση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών – ΣΕΜΕ.

Αυτό σημαίνει πως ο Κλάδος Δικύκλου εντός του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, έφυγε από τον ΣΕΑΑ και γίνεται πλέον ΣΕΜΕ.

Πλέον, μέχρι τις πρώτες εκλογές, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει οριστεί ο επικεφαλής της Μοτοδυναμικής ΑΕΕ  Σωτήρης Χατζίκος(φωτό),  που ήταν και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής στον Κλάδο Δικύκλου του ΣΕΑΑ.

Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΕ, ορίστηκε  ο  Σόλων Κοντός της K-Motors South East Europe ΑΕ και γενικός γραμματέας ο  Φώτιος Δράκος της Piaggio Hellas ΑΕ.

Πιο αναλυτικά, ο κύριος στόχος του Συνδέσμου είναι η ισόρροπη, συνεπής και μακροπρόθεσμη διεύρυνση της αγοράς δικύκλων όλων των τύπων (L1e, L2e, L3e, L4e, L5e, L6e, L7e), προς όφελος των μελών, των αναβατών και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου.

Ο ΣΕΜΕ πιστεύει ότι η υγιής ανάπτυξη του κλάδου προϋποθέτει την ασφαλή και βιώσιμη χρήση των δικύκλων, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους με όλους τους χρήστες του δρόμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύει να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα όπως και με αντίστοιχους θεσμικούς συνομιλητές στο εξωτερικό.

Ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου είναι η  BMW Hellas AE (BMW), η Kosmocar AE (Ducati), η K-Motors South East Europe AE (KTM, Husqvarna), η Moto Trend AE (Kymco, Voge), η Piaggio Hellas AE (Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Gilera, Derbi).

Επίσης η Teomoto AE (Kawasaki, Peugeot Motorcycles), η Αδελφοί  Σαρακάκη AEBME (Honda), Ηλιοφίλ AE (Triumph), η  Μοτοδυναμική AEE (Yamaha) και η  Σφακιανάκης AEBE (Suzuki).

Παράλληλα, αντιπρόεδρος του ΣΕΜΕ ο κ. Σόλων Κοντός της K-Motors South East Europe ΑΕ και Γενικός Γραμματέας ο κ. Φώτιος Δράκος της Piaggio Hellas ΑΕ