Μηδαμινές είναι πλέον οι πιθανότητες να αρχίσει και πάλι η Serie A μετά τη διακοπή που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα τραύματα που έχουν πληγώσει το «κορμί» της χώρας είναι βαθιά και δε σταματούν να τρέχουν αίμα, με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο πολύ λογικά να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, απορρίπτωντας ακόμη και την πιθανότητα επανέναρξης τον Μάιο.

Αναλυτικά:

«Σκεφτόμουν τα παιδιά μας, που συνήθιζαν να κάνουν χειραψίες, να αγκαλιάζονται, να περνούν το μπουκάλι με το νερό ο ένας στον άλλον… Όλα αυτά θα λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να ξαναρχίσουν οι αγώνες στις 3 Μαΐου δεν είναι ρεαλιστικό.

Αύριο θα προτείνω να επιμηκυνθεί ο αποκλεισμός αθλητικών διοργανώσεων όλων των επιπέδων και βαθμών καθ΄ όλη την διάρκεια του Απριλίου. Θα επεκτείνω το μέτρο και στις προπονήσεις, στις οποίες δεν είχαμε παρέμβει επειδή υπήρχε ακόμα η πιθανότητα να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

O αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η ανώτατη εθνική κατηγορία. Από τη Serie A περιμένω τα αιτήματα να συνοδεύονται από μια σοβαρή επιθυμία για αλλαγή: οι μεγάλοι σύλλογοι ζουν σε μια φούσκα, πέρα από τις δυνατότητές τους, ξεκινώντας από τους μισθούς εκατομμυριούχων των παικτών. Πρέπει να καταλάβουν πως τίποτα δεν θα είναι όπως πριν ύστερα απ΄ αυτή την κρίση».