Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, που φέρεται να κοστίζει πάνω από 44,4 εκατ. ευρώ, απέκτησε ο οίκος Louis Vuitton.

Η μεταλλευτική εταιρεία Lucara ανακάλυψε το ακατέργαστο διαμάντι των 1.758 καρατίων σε ανθρακωρυχείο στην Μποτσουάνα τον περασμένο Απρίλιο. Πρόκειται για ένα ακατέργαστο σκουρόχρωμο διαμάντι, στο μέγεθος μιας παλάμης, περίπου. Το όνομα, που του έδωσε η εταιρεία «Sewelô», που σημαίνει «σπάνιο εύρημα» στη γλώσσα Τσουάνα της νοτίου Αφρικής, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η κίνηση της Louis Vuitton να αγοράσει το διαμάντι αποτελεί ακόμη ένα σημάδι των προσπαθειών της εταιρείας να κυριαρχήσει στην αγορά ειδών πολυτελείας, μπαίνοντας δυναμικά και στην αγορά κοσμημάτων. Ο Michael Burke, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, δήλωσε ότι τα κοσμήματα ήταν η «μεγαλύτερη προοπτική που έχουμε τώρα» και «μία από γρήγορα αναπτυσσόμενες κατηγορίες».

Oταν έρθει η ώρα η Louis Vuitton να κόψει και να γυαλίσει το τεράστιο διαμάντι Sewelo, θα μπορούσε να πουλήσει μέρη του σε μια σειρά άλλων brand της LVMH.

Για την ιστορία το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου είναι το Cullinan με βάρος 3.106 καρατίων, το οποίο ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική το 1905. Το συγκεκριμένο διαμάντι κόπηκε σε μικρότερες πέτρες, μερικές από τις οποίες δημιουργήθηκε μέρος των βασιλικών κοσμημάτων της Βρετανίας.