Τα περισσότερα ζευγάρια προτιμούν το σεξ τις βραδινές ώρες, αφού έχουν ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις της ημέρας και οι δύο σύντροφοι είναι περισσότερο χαλαροί.

Οι επιστήμονες τους συστήνουν να μην αλλάξουν τη συνήθεια τους αυτή, αφού το βραδινό σεξ έχει και ένα σημαντικό επιπλέον όφελος για την υγεία, βελτιώνει τον ύπνο και λειτουργεί σαν αντίδοτο στην αϋπνία.

«Μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό απελευθερώνεται μαζικά μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη» εξηγεί ο Δρ Μισέλ Λαστέλλα, επικεφαλής σχετικής αυστραλιανής έρευνας, του Πανεπιστήμιου του Κεντρικού Κουίνσλαντ, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τον ύπνο. «Η ορμόνη αυτή, όπως και άλλες, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό κι έτσι μας βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα», επισημαίνει ο ίδιος.

Ο Δρ Λαστέλλα συμβουλεύει τέλος τα ζευγάρια να προτιμούν το σεξ από το να ασχολούνται με το κινητό τους πριν κοιμηθούν, μια συνήθεια που έχουν οι περισσότεροι σήμερα, αφού το όφελος στην περίπτωση αυτή θα είναι διπλό: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ακτινοβολία από την οθόνη του κινητού δυσκολεύει τον ύπνο, ενώ αντίθετα η ωκυτοκίνη θα κάνει τη δουλειά της για να εξασφαλίσει τη χαλάρωση και την ξεκούραση που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι μας.