Στις ορέξεις του «Ιανού» έχει παραδοθεί η Κρήτη!

Οι βροχοπτώσεις άρχισαν σήμερα (19 Σεπτεμβρίου) από τα δυτικά και συγκεκριμένα από τα Χανιά. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών.

Η αρχή έγινε στον Κατσαμπά, όπου ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και, όπως είναι λογικό, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η διάβαση.

Μαρτυρίες στο cretapost κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και για την ακρίβεια σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αφού δεν κατάφεραν να προσγειωθούν τρεις πτήσεις.

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου τον περίμενε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός.

Εν τω μεταξύ, έφθασε στην Κεφαλονιά σημαντική βοήθεια. Αναλυτικότερα στο νησί βρίσκονται τρία μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα και τρία πιο μικρά με πυροσβέστες, εργοδηγοί της ΔΕΔΔΗΕ, μια νταλίκα με κορμούς για τους πυλώνες ηλεκτροδότησης που έχουν διαλυθεί.

Ακόμα δύο μεγάλα φορτηγά της ΔΕΗ αλλά και αυτοκίνητα του ΟΤΕ, ώστε να αποκαταστήσουν όλες τις βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνίων του νησιού.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη των νερών στις κοινότητες Μεταμόρφωσης και Βλοχού, στο δήμο Παλαμά, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες ώρες ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Σακελλαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα το εν λόγω θέμα ανέφερε σήμερα στο κυβερνητικό κλιμάκιο ο ίδιος, ζητώντας να υπάρξει συνδρομή από το αρμόδιο υπουργείο. Να σημειώσουμε πως οι δύο περιοχές είχαν πλημμυρίσει τον Οκτώβριο του 1994 όπου είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.