Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

SHELL : Για 14η χρονιά ελληνική παρουσία

Επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο για δεύτερη συνεχή χρονιά., ο 33ος Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell ,  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make the Future ο οποίος πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 28 Μαΐου, στο Queen Elizabeth Olympic Park του Λονδίνου.

«Εδώ και χρόνια, η Shell έχει αναγνωρίσει τη σημασία της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών δεξιοτήτων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες ενεργειακές προκλήσεις. Για το λόγο αυτό,  ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell συνεχίζει να εμπνέει για 33η χρονιά τη νέα γενιά, ώστε να σχεδιάσει και να αναπτύξει νέα ενεργειακά αποδοτικά οχήματα»,δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του επίσημου licensee της Shell για την Ελλάδα., της  Coral Α.Ε Γιώργος Χατζόπουλος,

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού 192 ομάδες φοιτητών από 27 χώρες από την Ευρώπη και όχι μόνο ετοιμάζονται πυρετωδώς , έχοντας δαπανήσει περισσότερους από 12 μήνες για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμή των ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων τους. Βασική πρόκληση του διαγωνισμού είναι τα αυτοκίνητα των ομάδων να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μίας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους.

Πέρυσι, η ομάδα Microjoule-La Joliverie από τη Γαλλία διένυσε τη μεγαλύτερη απόσταση, σημειώνοντας το απίστευτο ρεκόρ των 2.606 χιλιόμετρων – σαν να οδηγεί δηλαδή κάποιος από το Λονδίνο έως το Μιλάνο και πίσω, χρησιμοποιώντας το ισοδύναμο μόλις ενός λίτρου καυσίμου. Η Ελλάδα θα δώσει και φέτος δυναμικά το «παρών», για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, παρά τις διαρκείς αντιξοότητες του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα την εκπροσωπήσουν είναι η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αποτελώντας την ένατη συνεχόμενη συμμετοχή της στο Μαραθώνιο. Πέρυσι, κατέλαβε τη 16η θέση στην κατηγορία Battery Electric µε το πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα «Πυρφόρος» αγγίζοντας τα 287 km/kWh, ενώ παράλληλα τιμήθηκε και με τα βραβεία Τεχνικής Καινοτομίας και Επικοινωνιακής Στρατηγικής για τις δοκιμασίες εκτός πίστας.

Κατόπιν η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία φέτος, συμμετέχει για δέκατη χρονιά στο Μαραθώνιο µε το εξελιγμένο όχημα πόλης «Εco Racer», ενώ πέρυσι κατέκτησε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία εκτός πίστας, το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Επίσης, η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.)  του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., που θα είναι η έκτη συμμετοχή της στο διαγωνισμό. Πέρυσι, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) με το πρωτότυπο όχημα «Τριήρης» και κατέλαβε την 19η θέση διανύοντας 248km/kWh

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα