Σηκώνονται «ιπτάμενες ΜΕΘ» για μεταφορά ασθενών με βαριά Covid εντός Γερμανίας | germany hospital nosokomeio

«Θωρακίζεται» η Γερμανία έναντι της μετάλλαξης της Μποτσουάνα.

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας ετοιμάζεται να μεταφέρει βαριά νοσούντες από κορωνοϊό σε άλλα τμήματα της χώρας, προκειμένου να αποφορτίσει τα νοσοκομεία που δέχονται τεράστια πίεση.

Η Πολεμική Αεροπορία θα μεταφέρει ασθενείς που νοσούν βαριά από κορωνοϊό από την νότια πόλη Μέμινγκεν στο Μένστερ, κοντά στο Όσναμπρεκ στα βόρεια, για να αποσυμφορηθούν οι κλινικές στα νότια τμήματα της χώρας, είπε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Χθες, Πέμπτη, η χώρα έσπασε το «φράγμα» των 100.000 θανάτων κορωνοϊού, εν μέσω προειδοποιήσεων από τα νοσοκομεία, κυρίως στα νότια και ανατολικά της χώρας, ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας τους είναι πλήρεις.

Ενώ σαρώνει η μετάλλαξη Μποτσουάνα, πολλές χώρες «θωρακίζονται» έναντι της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Γερμανία, απαγορεύοντας πτήσεις από χώρες της Νότιας Αφρικής.

Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από απόψε, θα σημάνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτραπεί να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς από τη Νότια Αφρική στη Γερμανία, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υγείας.

Οι Γερμανοί που επιστρέφουν, ακόμη κι αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει στη συνέχεια να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτή η παραλλαγή, που ανακαλύφθηκε τελευταία, μας ανησυχεί. Γι’ αυτό δραστηριοποιούμαστε εδώ από νωρίς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. «Το τελευταίο που χρειαζόμαστε τώρα είναι να εισαχθεί μια νέα παραλλαγή που προκαλεί ακόμη περισσότερα προβλήματα».

Η παραλλαγή -η B.1.1.529- έχει «πολύ ασυνήθιστη συγκέντρωση» μεταλλάξεων, οι οποίες είναι ανησυχητικές επειδή θα μπορούσαν να την βοηθούν να διαφεύγει από την ανοσολογική απάντηση του σώματος και να την καταστήσουν περισσότερο μεταδοτική, λένε νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.