«Silver Moon»: Η πρώτη ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου μετά την πανδημία

Την  πεποίθηση ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που στήριξε ενεργά την κρουαζιέρα, εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά την πρώτη ονοματοδοσία κρουαζιερόπλοιου παγκοσμίως από την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά κρουαζιέρες από Πειραιά, με ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο, ενώ αναμένεται,  να πλέει στις ελληνικές θάλασσες μέχρι το Νοέμβριο με δεκαήμερες κρουαζιέρες.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι και διευθύνοντες  σύμβουλοι  του αμερικανικού κολοσσού «Royal Caribbean Group» Richard Fain, της «Silversea»  Roberto Martinoli, καθώς και  νονά του πλοίου Gaia Gaja από την ομώνυμη προβεβλημένη οινοποιητική εταιρία της Ιταλίας.

Επίσης, ο εκτελεστικός  αντιπρόεδρος και  CFO της Royal Caribbean Group Jason Liberty, ο  κυβερνήτης του πλοίου Chavdar Georgiev, ο  γενικός  διευθυντής των ναυπηγείων Fincantieri’s Merchant Ships Division Luigi Matarazzo, αλλά  και ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας Σπύρος Αλμπέρτης

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε  ότι: «Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που στήριξε ενεργά την κρουαζιέρα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε δύσκολους καιρούς, όπως η περίοδος της πανδημίας που διανύουμε από πέρσι, για να στηρίξουμε την κρουαζιέρα,

τόσο διευκολύνοντας την τροφοδοσία των πλοίων όταν δεν πραγματοποιούσαν κρουαζιέρες, όσο και μέσω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία και υλοποιήσαμε με τη βοήθεια των ειδικών, πρωτοπορώντας στην πραγματοποίηση της κρουαζιέρας και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Τον Αύγουστο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε περισσότερα από 40 κρουαζιερόπλοια στο Αιγαίο. Φέτος, μάλιστα, είναι περισσότερα εκείνα που κάνουν «Homeporting», όπως  από όσα περνάνε «Transit», κάτι που είχε να συμβεί από το 1971.

Όλα αυτά αποδεικνύουν τις στενές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των εταιρειών κρουαζιέρας».

Μάλιστα σε ερώτηση του «Vradini.gr», στο περιθώριο της παρουσίασης, αναφορικά με τις αφίξεις των  Τουριστών, επισήμανε πως καταγράφονται αυξήσεις κατά 40%-50% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Fain, είπε πως: «Η τελετή επίσημης ονομασίας του Silver Moon – το πρώτο από τα βαφτίσια της Silversea ως μέρος της Royal Caribbean Group – ήταν πραγματικά μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή».

Για να προσθέσει: «Συγχαίρω την ηγετική ομάδα της Silversea, τον καπετάνιο Georgiev και το πλήρωμα της Silver Moon, την ομάδα των ναυπηγείων Fincantieri και όλους όσους συμμετείχαν στην κατασκευή του  πλοίου για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν για να υλοποιηθεί ένα έργο -ορόσημο»

Από την πλευρά του, ο κ. Martinoli, έκανε λόγο για την ονοματοδοσία του πλοίου  πως αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας, λέγοντας:

«Σήμερα το Silver Moon αποτελεί  το 9ο πλοίο του στόλου μας, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη για την κρουαζιέρα του 21ου αιώνα.

Ως το πρώτο υπερπολυτελές νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που ξεκίνησε ταξίδια φέτος, το Silver Moon πρωτοπορεί στην ολική επιστροφή της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του κλάδου μας.

Στην πιο πρόσφατη προσθήκη στον στόλο μας, οι επισκέπτες μας θα ανακαλύψουν ξανά τον κόσμο με ασυναγώνιστη άνεση και διακριτική πολυτέλεια.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Royal Caribbean Group, τα ναυπηγεία Fincantieri, τον κυβερνήτη Ch. Georgiev και το πλήρωμα του πλοίου, καθώς και τις ομάδες μας στην ξηρά, που με τη δουλειά τους έκαναν δυνατή αυτή τη σημαντική στιγμή».

Ειδικότερα, σε  αντίστοιχη ερώτηση του «Vradini.gr»,  στο περιθώριο της παρουσίασης ο κ. Martinoli, διεμήνυσε πως  το μέλλον της κρουαζιέρας  διαφαίνεται λαμπρό, αντιπροσωπεύοντας  τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του κλάδου.

Κατόπιν, η κ. Gaja μίλησε  για τη τιμή να κόψει  την κορδέλα και δώσει  την επίσημη ονομασία «Silver Moon» ως νονα στο πλοίο, υποστηρίζοντας ότι: «Το Silver Moon ενσωματώνει τις βασικές αξίες που μοιράζεται το οινοποιείο της οικογένειάς μου, δηλαδή  σεβασμό στην παράδοση και τις πολιτιστικές αξίες, δέσμευση για ακλόνητη ποιότητα .

Ανυπομονώ να ταξιδέψω πάνω σε αυτό το όμορφο πλοίο για να βουτήξω βαθιά στους διάσημους γαστρονομικούς πολιτισμούς των Ελληνικών Νήσων»

Για τον σχεδιασμό φέτος της Silversea Cruises,  που εξειδικεύεται στις  κρουαζιέρες υψηλών απαιτήσεων,  εστίασε  ο κ. Αλμπέρτης, λέγοντας πως αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την ελληνική κρουαζιέρα, σημειώνοντας  πως: 

«Η εταιρία δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στη χώρα, που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική τα απόμενα χρόνια στις υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες» υπογραμμίζοντας ότι τον επόμενο χρόνο αναμένεται να διπλασιαστούν οι προσεγγίσεις της Silver Sea στα ελληνικά λιμάνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο,   οι κρουαζιέρες του Silver Moon προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες με έμφαση στην τοπικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προορισμών, τονίζοντας ότι: 

«Βάζουμε στον προγραμματισμό μας εναλλακτικούς, για το μεγάλο κοινό της κρουαζιέρας, προορισμούς αναδεικνύοντας κάθε γωνιά της Ελλάδας», αποκαλύπτοντας  ότι ήδη η ζήτηση είναι υψηλή από τους πελάτες της εταιρίας από μεγάλες αγορές  όπως οι ΗΠΑ.  

Παράλληλα επισήμανε  ότι  τον Αύγουστο αναμένεται άλλο ένα πλοίο της SilverSea  στην Ελλάδα και τον Πειραιά το «Silver Whisper», λέγοντας πως  ήδη,  βρίσκεται  για υποστηρικτικές υπηρεσίες (αλλαγές πληρωμάτων κτλ)   στο λιμάνι της Σούδας και το «Silver Explorer» από την περασμένη Άνοιξη.

Σημειώνεται πως η Silver Seas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από το κορωνοϊό ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα αμερικάνικα πρωτόκολλα ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται  ότι η Silversea Cruises εξειδικεύεται στις Ultra Luxury κρουαζιέρες και ανήκει στον Όμιλο της  Royal Caribbean. Διαθέτει 10 κρουαζιερόπλοια πολυτελείας και «πιάνει» 900 λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Το νέο  κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 40.700 τόνων  και μέγιστη δυνατότητα φιλοξενίας  596 προσκεκλημένων, είναι το δεύτερο πλοίο κλάσης Muse της SilverSea.

Κατασκευασμένo από τον Fincantieri στο ναυπηγείο της Ανκόνα, το «Silver Moon» είναι μια εξέλιξη του «αδελφού» πλοίου «Silver Muse». Προσφέρει άνετους δημόσιους χώρους, υπηρεσία μπάτλερ σε όλες τις κατηγορίες σουιτών, σχεδόν 1:1 αναλογία πληρώματος προς επισκέπτη, και τη χαρακτηριστική οικειότητα της Silversea που δίνει έμφαση στα μικρότερα luxury πλοία κρουαζιέρας.