Οι ποινές που θα επιβληθούν στους 12 κατηγορούμενους για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα.

Η εισαγγελέας έχει προτείνει την αθώωση των δύο, 43 και 41 χρονών, από τους 12 συνολικά κατηγορούμενους.

Παρόλο που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών, δεν φυλακίστηκαν, καθώς οι εφέσεις τους είχαν αναστέλλουσα δύναμη.

Η Εισαγγελέας έχει ζητήσει την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών, για τρεις ακόμα κατηγορούμενους: Τον 47χρονο ιδιοκτήτη μπαρ στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, ένας 25χρονο στον οποίο είχε επιβληθεί αντίστοιχη ποινή και σε ένα άνδρα 48 ετών -μόνιμο κάτοικο Αθηνών- -ο οποίος είχε καταδικαστεί 26 χρόνια.

Σε πρώτο βαθμό, όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό με ποινές από 11 – 26 έτη.

Σημειώνεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δεν είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες.

Παρ όλα αυτά, για δύο από αυτούς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Πρόκειται για τους δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 11 ετών.