Τα σύνορα άνοιξαν, τα κρούσματα έχουν την προφανή και αναμενόμενη αύξηση, όμως η κυβέρνηση για πρώτη φορά δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της έκτακτης κατάστασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται όλοι στα κόκκινα! Κατά συνέπεια η αναστάτωση με τα 36 εισαγόμενα κρούσματα είναι εύλογη, διότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το πού μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι που φέρουν τον κορωνοϊό. Έχουν εντοπιστεί; Κυκλοφόρησαν ελεύθεροι; Είναι κοντά σε ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες; Η νέα κατάσταση δεν είναι καλή και πρέπει οι αρμόδιοι να δράσουν. Καθώς δεν υπάρχει εικόνα πόσοι τουρίστες έχουν μπει από τις αρχές Ιουλίου στη χώρα. Οι αρμόδιοι φορείς χειρίζονται ελεγχόμενα τα κρούσματα, όμως πρέπει να δουν σχολιαστικά πώς θα ενημερωθεί και ο κόσμος, αφού για λόγους ανεξήγητους ξαφνικά το μοντέλο της ενημέρωσης έχει αλλάξει.

Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ, ο χειρισμός στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν αξιοζήλευτος. Η κυβέρνηση ενημέρωνε καθημερινά τους πολίτες, χωρίς διάθεση να κρύψει τίποτα, προκειμένου οι κάτοικοι της χώρας να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να προφυλαχθούν. Ο χειρισμός ήταν άψογος και έδειξε ότι για πρώτη φορά μία κυβέρνηση δε λειτουργεί πολιτικά, αλλά ανθρώπινα. Μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα θα πει κανείς πως ήταν επιβεβλημένη αυτή η τακτική. Ασφαλώς και ήταν, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες μπροστά στα αυτονόητα έχαναν τα αυγά και τα πασχάλια!

Η κυβέρνηση έχει χρόνο να αλλάξει την τωρινή επιλογή της αδικαιολόγητης σιωπής, διότι θα πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου ότι η προσέγγιση της έως τώρα, τη δικαίωσε και έκανε -σωστά- τους πολίτες να σχολιάζουν ότι είμαστε τυχεροί με αυτή την πολιτική ηγεσία. Αυτό, δεν υπάρχει λόγος να δίνονται αφορμές να αλλάζει. Διότι η νοοτροπία και οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι απαραίτητες.